уторак, 29. март 2016.

СТРАНАЧКА
ПОЛИТИЧКА
ПИЈАЦА
УТОРКОМ

Два генератора су уништила Политичку Сцену. Мислим најприје на Републику Српску, мада је она потпуно дио окружења.
·        Након пада Комунистичког Живог Зида, Савеза Комуниста Југославије, свака будала је полетила у Политику. Сви су мислили да су ослобођени и да имају обавезу да то покажу својој тетки, усраном комшији и наставнику који га је оборио на поправни.
·        Странци Усранци су, у склопу опште дерегулације Свега Постојећег, као начина разградње НДД Сфере, Нације Државе Друштва, и свега пратећег, пресудно утицали на разградњу могућности за здрав Политички Мозаик. Јер, здрав Политички Мозаик доводи до формирања једне или двију Великих Политичких Странака. А њима то не треба. Њима треба Политички Мозаик са синдромом измрвљеног стиропора на површини воде.
Они су то чинили потичући ту слободу демократије слободе. Директно из торбе, новим доларима, плаћајући стварање Политичких Странака. Као и Медија. И другог неозбиљног НВО срања.
Дио послова обављале су и Службе, туземне и стране.
·        Важан је и Полугенератор. Да се Српска Демократска Странка од почетка профилисала као Странка, а тај посао завршила одмах након рата, много мање простора би било за дерегулирајуће импровизације Странаца и Будала. Ну. Шта је Караџић знао о Политичким Странкама. Као и о осталом.
Једини фактор који је, поред Есдееса у Српској, Есдеа у Сарају и Хадезеа у Загребу, то могао, а и није могао, спријечити, јесте та ГМО пошаст преобучена из Централног Комитета.
Данас имамо финале тог процеса. На цијелом простору бивше СФРЈ.
Пропали су Шешељеви Радикали, пропао је Хадезе, пропадуцка Есдеес у Српској, Есдеа се много боље држи од Есдееса, пропада Педепе, пропала је Демократска Странка у Србији. Свакодневно пропадају мале странке које су, као сиротињске жене, плели Странци, као Накурњаке.
Занимљив феномен тог пропадања је што захвата и велике и мале. И некад велику Тадићеву Деес и малу Комшићеву Дееф. Деесанком је Странци трљаше а Сејдеефу парама буђаше.
У Републици Српској, прво је вјештачки створена Педепе да би се касније одвојила, такође по наредби, од Власти са Есенесдеом. А потом, исто синтетички постављена као стожер Савеза За Промјене. Како би се уколијенчио и уништио Есдеес а Младен Иванић у Белом Оделу ушао у Предсједништво.  Кад већ није упалило са уништењем Есенесдеа с помоћу Педепеа. Под кодним именом Прогресивне Демкате против Шаторских Сељака.
Сада се тај политички вјештаклук распада. Много више се распада Есдеес. Јер је много више нагужен. Каквигод су Есдеесовци, нису лошег шкартљивог квалитета као Педепеовци. Да је цијели пројект пропао, показује и Абдикација Младена Бокасе. Велики Врач први напушта поједено село. Чак се и Чавићева Странка распада. Што нико није очекивао од таквог монолита и под вођством Сребрене Громаде.
Мада јавност не узима у обзир све чињенице. У Теслићу Шкребић никад није био близак Чавићу. Стицајем околности му је пришао јер никако није хтио уз Есдеес. Ја сам покушавао да га приволим уз Есенесде а да не шутнем наше старе кадрове у Теслићу, што ми није успјело. Али јесте, шутање, успјело другима.
У Требињу, пак, Шараба је Шараба и ко помисли да је екслузивно његов, је бараба.
Та масовна производња, а и пропадање, приручних политичких странака веома је опасна. Не само за Велике Странке. Већ за озбиљност Политичке Сцене. А без те сцене, нема Политичке Артикулације у Политици. Као ни Нације без Културе.
Такве провенијенције је и Деенес, који се, у задњим временима, још од прије избора 2014е, сав зајапурио од успјеха. Па настоји да ослаби, да узме што више, Есеесде, чекајући прилику, ако се појави каква боља.
Та странка је настала из Биљаниног одвојка од Есдееса. И посљедица је пројекта елиминације Биљане Плавшић као Интелектуалке и Српкиње која се не да колијенчити и коју нису довеле Службе.
Једини лијек против те опште дерегулације, тог анархолиберализма на политичком тржишту, који нешто мало касни за економским, јесу јаке и организоване процедуралне демократске странке. Док грађани и бирачи још увијек имају полета за чланством.
Кад нестане тог полета онда нас чека Тим и Колинда.

Курац У Гујицу.