среда, 16. март 2016.

ЕЈЕБИГА, ВАСИЋУ.
УМЈЕСТО ПОЛИТИЧКЕ СТРАНКЕ
ПЕРМАНЕНТНЕ ИЗБОРНЕ
АКТИВНОСТИ,
СТРАНКА ПЕРМАНЕНТНОГ
ПРЕЛАЗНОГ РОКА.

Политичке странке нису Пијаца уторком. Па да тргују ситном и крупном стоком. И то без гледања у зубе. Јел искрајчио ил није. Јел првотелка или музара у најбољем млазу.
Политичке Странке не смију да се претворе у Политичке Станке.
Оне живе и њих напријед не води напредак и раст броја чланова, већ их напријед води стални активизам.
Велике Политичке Странке нису Реал, Пеесже и Манчестер Сити, па да стално купују играче. Не питајући за цијену и не рачунајући колико ће то донијети освајању првог мјеста а колико ће ујебати десетку на терену и оне на резервној клупи.
Бијељина није случајно актуелни полигон преласка и одласка из и у СДС и СНСД.
И једна и друга странка су у Бијељини изградиле такве структуре које су све више компатибилне и које се конектују на Пијацу. У Бијељини је неколико дана недјељно Уторак.
У Добоју, нпр, локални Снеседовци, то су они који припадају објема странама, уз помоћ барем једног Муриња, изградили су симбиозу у којој је Бијељински Уторак непотребна манифестација.
У тој Бијељини, пак, иако Есенесде има много бољу организациону структуру од Миће Мићића, али зато Мићо Мићић има много бољу технологију, Есдеес и Есенесде се приближавају Уторком.
Иако је и једнима и другима Уторак непотребан.
Мићо Мићић је брзином муње одговорио на одлазак Сер Максимовића. Мада бих ја то назвао Депортацијом Максимовића.
Есенесде је погријешио када је изјавио да ће подржати Кандидата Максимовића.
Сада се то вратило, барем кроз изјаву, шефа одборничког клуба Есенесдеа. Одлази због тога што Есенесде нема свог кандидата.
Чак да је то и само протоколарно оправдавајућа изјава, сијече ко сабља и пробија ко астероид.

Велика Политичка Странка не смије подцјењивати своје играче. Које његује деценију или двије. Они су спремни толико и на клупи да сједе а највећи дио њих не тражи ни то. Али нису спремни да им се роба од Кинеза Ђуре потура као првоклсна што њих баца стотине мјеста уназад на тој вриједносној љествици.