понедељак, 14. март 2016.

ЕСДЕЕС
КАО СИРИЈА
А ПУТИНА НЕМА

Да бомбардује пложаје незадовољних милиција у Есдеесу.
Све остало је ту.
Разне незадовољством наоружане групе заузеле су своје територије и контролишу бушотине. Међу њима се нарочито истичу Ал Мићо Мићић и Ел Обрен Петровић. Задњи борбени поклич Буши хахаха, осјетио је Максимовић у Бијељини. Прије Максимовића отишли су и отјерани и други власници посједа и гласова. Тако да је са Босићем остао још само Огњен Тадић који размишља да се врати код Шешеља. У брдима Сирије, далеко од бушотина сједе Шаровић и Пандуревићка и баве се својим гобленима. И да хоће не могу помоћи Башару Босићу. Ал Рута Мехтић не сједи. Он зуји и неухватљив је и Сипи а камоли Есдеесу или сам себи. Осим тога, чуло се да је он нестраначка личност. Како је сам изјављивао. То је даље ослабило Башара.
Башар, пак, Пробосић границу са Бијељином доживљава као границу са Турском. Ал Мићо, мало мало па упада на територију Брчког. Засад само са виртуелном силом али је Башар Босић осјећа као стварну. Ал Мићо има јасне накане да заузме територију и његову позицију чак. Ако побиједи за Градоначелника Бијељине ето му кандидатуре и за Дамаск.
Башара нема ко да спаси. Ел Обрен је посебна врста Есдеесових Курда. Геостратешко савезништво је нашао са међународнонепризнатом територијом Добој Југ, или како се већ то зове, а преко ње и даље, са Сарај Баш Чаршијом.
Башар Босић не може рачунати ни на политички азил у Бањалуци. Све је здробио што се могло здробити.
А Путина нема да бомбрдује одметнуте и убачене милиције.
У тој ситуацији дошло је до масовног одлива живља. Клети Есдеесовац се дигао са огњишта и кренуо мигрантским путевима. Додик хитно отпутовао код Ангеле, да види исксуства за Мигрантима. Одатле сазвао самит са Павићем, Бореновић и Чавићем. Не може Есенесде сам да носи терет толике избјегличке навале.
Башар Босић је слао авазе Бакиру у Стамбол Сарај али гласници се не враћају.
Очекивао је помоћ Народног Пакта у који су га увукли и примили га ко војводу. То је било првог дана. Онда су почели га третирају као индисјког бога наивних под именом Парт Виш.
Шта ће, дакле, бити са Есдеесом.
Ништа.
Сирија ће се највјероватније спасити.
Есдеес се највјероватније неће спасити.
Башар Босић сигрно неће.
А није ни заслужио.
Након толико стотина година Српских Издаја, он сад нашао да се тиме бави. И увукао цијели Есдеес у то. То је као да је 51е отишао у Четнике.
Младен Иванић ДИ Прогрес, навукао га је на танак лед. Подвукао га Сарају и Бакиру а себи обезбиједио државнички положај.
Сада се Есдеесу свети тај колаборациони издајнички потез уласка у власт са Бакиром и претходно потписивање те пробосанштине.
Празна слама из Есдееса о томе да је и СНСД био у власти у Сарајеву не може да опере Босића и Есдеес. Јер, СНСД није ништа потписвао са Сарајевом а имао је главне позиције. Есдеес служи само као закрпа, чак ни као нитна на пробушеном лонцу већ само као комадић крпе, добро уврнут и провучен кроз рупу.
Бакиру и Странцима је то и био циљ. Да добију колаборационог сарадника и да Колаборацонизам даље разбије Есдеес. На тај начин слабе Републику Српску. Јер има једну странку мање.
Што је најгоре за Есдеес, тешко је упријети прстом у насљедника Босићу. А тај насљедник мора да буде Српски Демократа. А не Сарајевски Србин. Нити Присарајски Демократа.
Мој савјет му је, штагод да се деси, да не копа земуницу. То није спасило ни Садама.