четвртак, 28. јануар 2016.

БиХ,
ЗЕМЉА
ФАРСЕ И ФАСАДЕ

Техолошки највредније, не говорим у моралном спектру, што је остало од Отоманске Империје, јесте умијеће потпуно раздвојеног дневног дјеловања и дугорочних намјера.
Неки бошњачки политички лидери су наслиједили ту стару временску касулу, отворили је и осавременили. И примјењују је на савршен начин.
Срби никад нису имали способности за тако нешто. Њих не напушта стара гусларска особина. Све што ти је на уму то је и на гуслама.
Срби су развили систем Ђон Образ. Па тако, данас, Вучић, мртволадно, лаже Целој Србији. Њему је већи посао наћи тему него је облагати.
Бошњачки, пак, лидери и политичари, не умију да лажу. Умију да се попишмане, као Алија Лисабон. Њихова способност је да у очи свакоме, а и цијелој јавности, говоре оно што тог дана треба да кажу а да мисле на вријеме које ће доћи много касније. Та психолошка технологија много је компликованија, и на много већем нивоу, од обичне лажи.
Бакир Изетбеговић, и донекле, некадашњи Реис Церић, сада га је мало попустио талент, развили су те особине несклада Дневног Аваза и Дугорочног Хабера.
Синоћ, Син Бакир, са таквом увјерљивошћу износи тезе о дјеловању Тужилаштва и Суда БиХ против Коалиције СДА – СББ да би неко помисло да је Алија, чим се Бакир родио, одмах му тутнуо запис у бенкицу о томе да је коалиција са СББ темељно питање дуњалука.
И без имало леденог одсјаја на лицу, тражи да се Радончић пусти на слободу и да се тако брани.
Не могу се отети сјећању на неке свијетле отоманске технологије власти. Дављење дјетета у колијевци, нпр, да не би, кад дође земан, постао конкурент на пријестољу.
У ту фантастичну фасадологију Велике Режиране Сцене Бакира Изетбеговића, уклапа се и АмАмбица Кормак. Она је, како кажу сарајски медији, одржала састанак са Човићем.
Човић је Члан Предсједништа БиХ. И с њим не може да се држи састанак. АмАмбица Кормак је, дакле, такође, једна добра Фасадерка у БиХ. У оним пресретнутим разговорима Фахриним, има реченица у којој се каже да ће неко провјерити са Зијом из АмАмб, има ли ишта заведено.
Из чега закључујем да је Амричка Амбасада у Сарајеву, Четни Евидентичар. А то што Амбица Кормак даје овакве и онаве изјаве, и држи састанке, то је фарса.
Фантазмагорична Фасадологија је и Саопштење тзв Суда БиХ да је притисак на њих неподношљив. Људи раде у кесонима, Сунце Ти Јебем.
Какав притисак. Када је онај одлазећи Америчанин из АмАмб, лијепо написао на свом блогу да је СДА тамо инсталирала своје слијепе послушнике.
Тзв Суд БиХ треба да се поспе кантом гована. Притисак трпиш само ако си до краја уклопљен у нешто, ако си дио нечега. Овај пут Политичког Сарајевског Подземља.
Из исте лепезе Ф&Ф је и вијест да је Радончић ухапшен као предигра за хапшење Додика. Мало ћемо узбихузурити муслимане па ћемо, онда, иза леђа викнути Четницима.
Фахрудин Радончић је велики играч Малог Сарајева.
Стога је то велики унутарбошњачки обрачун. Гарниран са међународним специјалитетима и зачинима. Чија мртворођенчад, закопане бебе и крваве колијеве, неће никада, све, изаћи на свјетлост чаршије.

Али, угодно је уживати у Фарси & Фасади.