петак, 8. мај 2015.

ДАБОГДА ТИ
СТРАНИ ПР МАГ
ПИШО
ПОД ПРОЗОРОМ

Мој велики бриљантни искуствени Ум, мада има још слова у конкуренцији за ту кратку ријеч, закључује да ће СДП Хрватске изгубити изборе против Хадезеа Карамарка.
Као, ту скоро, и СДП Лагумџије, и они су, у Загребу, ангажовали ПР Мага и Политичких Кампања. Извјесног Александера Брауна. Америчанина. Лагумџија је имао оног Кембела. Сјећа ли се још ко. Не Алистера. Већ Златка.
Ако хоћеш да изгубиш изборе, ангажујеш Агенцију и Мага. По могућности што иностраније, и једно и друго. Иноземније. Да ме Колинда безпридржајно разумије.
Тако је и Есенесде, ту скоро, ангажовао неку агенцију, Сквоч Лауф, мислим. Па се једва Додик одржа на површини. СТЈ.
Глобус, у Загребу, дошао је, наводно, до тајне стратегије тог Мага Брауна. По којој СДП Милановића већ ради.
Ту су набацане разне ствари. Слоган Заједно До ЕУ Фондова. Затим велика констатација да Карамарко не зна ништа о економији и не може да води Владу. Што би требало да значи да Милановић, послије Смита и Кејнза, најбоље зна ту економију. А) Презадужену.
Нису читали, ни Зоки ни Браун, моје економске списе. Чак и да је тачно то за Карамарка и Милановића. Не јебе онај ко има веће. Иначе би у свим порнићима глумио коњ.
Друга стратегија Брауна, открива Глобус, јесте припитомљавање Милановића. Оне се загрлио са неком баком и ту су слику откупили па је сада негдје суше на штрику страначког сајта. Може се, кажу, очекивати, да Милановић оде и на тржницу и нешто купи. Или чак да пуца из кубуре.
Угрубо.
И та спрдња са страним ПР и кампањским експертима, само је један облик окупације и потчињавања странцима територијалне, антисуверенистичке и финансијерске провенијенције.
Сигурно у СДП Хрватске, да не помињем цијелу Хрватску, има десетине људи који боље знају шта недостаје а шта достаје СДП и Милановићу, него што то може знати тај Браун.
То су Балкански Фолови.
У Србији се тај облик потчињености зове Деливери Јунит.
У Сарајеву Мој Дилбере Мујин.
И Загребу Либере Уништит.
У биографијици тог Александера Брауна, стоји да је сарађивао са Блером.
Ејебига. Исти курац јебе и Србе и Хрвате. Само чекам Загреб На Води.
А Мој Велики Бриљантни Искуствени Ум, може да каже само ово.
ПР није оно што ти, или агенција, сервирате Јавности. Већ оно како те људи виде.

Стари Ђурађ, један од првих код Срба, са титулом ПР Мага, одавно је рекао Ако двојица кажу да си пјан, лези па се ваљај.