понедељак, 4. мај 2015.

КАКО ХАЈДУЦИ
ОДЛАЗЕ У ШУМЕ,
ТАКО НАМ
ДОЛАЗИ ММФ

Једна од најтежих турских ријечи, које живе на Балкану, јесте Емемефендија.
Једна од најразорнијих институција, која је директна посљедица Другог Свј Рата и побједе Америке, за земље које треба вагонирати, уништити и уколијенчити, јесте Емемеф.
Боље је да неку земљу двапут бомбардује Нато Пакт Алијанса него да једном падне у канџе Емемефа.
Данас стижу вијести да је Емемеф приступио Босни и Херцеговини. Делегација је разговарала са Владом Федерације. Предсједником Владе Ф, извјсним Новалићем, и односном министрицом, још извјеснијом Јелком.
Из небулозних фрагмената, у изјавама, домаћег пара, видљиво је да је главни задатак Емемефа у БиХ, да се не дижу тензије.
Ма. Закон о раду јесте поменут али није акцентиран. А Влада Ф је заинтересована за реформе.
Једина политика Емемефа, за коју је заинтересован, јесте Стенд Бај Аранжман.
Све друго њих не занима.
СБА значи Вјечно Буди Дужан.
А да ти, при томе, буде све горе.
Успутне приче о штедњи у јавном сектору, о либерализацији радних односа, и десетне других просерица које се могу чути везано за Емемеф, само су помоћни инструменти дерегулације свега постојећег, како би СБА могао да обави своју мисију.
Да је Маркс знао за ММФ, он би у Капиталу, на првој страници, написао да је Стенд Бај Аранжман, најмртвозорнији стадијум Капитализма. И закључио би да Капитализам никад неће пропасти.
Јер СБА траје док нека земља не падне на кољена. Као Грчка.
Многи знају суштину дјеловања ММФ а и других свјетских институција Територијалног Финансијеризма. Ну. Не желе да говоре и пишу о томе. То је познато интелектуално угузичивање.
Највећи дио Јавности и живља уопште, нема појма о чему се ради. Њима је довољно рећи да је то све добро за пут Интеграција.
Не знамо шта радимо али је то најбоље за оно куд не знамо да идемо.
Суштина је у томе да земље и земљице, попут БиХ, Србије итд, губе вријеме у цијелом том односу, не само са Емемефом. И баве се апсолутно економски неефикасним стварима.
Умјесто да траже политике које ће омогућити нова радна мјеста, оне морају да отпуштају и оно што има запослених. Умјесто да развијају нове начине привређивања, оне, кобива, реформишу оно што пропада и што је неспашљиво.
Сљедећи пут кад дође Емемеф, негдје, треба дојавити о постављеној бомби.
То је једни начин да се, на неколико часова, барем, истргнемо из мреже овог канџолока.
Други је Рад, Рад, Рад. А између Крв Зној Сузе.