среда, 6. мај 2015.

ОПЕТ
ОТВОРЕНА
ПОСЛАНИЧКА БЕРЗА
У СРПСКОЈ

Кад једном пустите Паре у џеп, никад више у њему нећете носити Крст.
Зато се Крст носи око врата.
Странци су, најприје, у поштен изборни, кандидатски и гласачки босанскохерцеговачки и балкански живаљ, пустили паре.
Испочетка је то било безазлено.
Треба платити Посматраче на бирачким мјестима. Да се спријечи крађа.
Кажу, Есдеес краде изборе. Ја дошао из рата и видим да сав свијет гласа за Есдеес. Зашто би Есдеес крао изборе.
ОЕБС, српски превод је Ојебс, такође је у томе био важан фактор. Они су организовали и надгледали те прве изборе послије Ратова Браства & Јединства.
И онда је карта кренула домаће генијалце.
Паре су ушле у кандидатуре, у комисије, у одборе, на бирачка мјеста, у вреће, из врећа, у парламенте, из парламената, у одсуство, из одсуства.
Опозиционо надувавање приче о Куповини Посланика, смијешно је.
Јер. Када би одмотали све изборне куповине, Вол Стрит би био трагикомична зајебанција.
У свим странкама, нпр, постоји институција куповине мјеста на кандидатској листи. Најчешће се то прикрива донацијом Странци за кампању.
Тако је и на одборничким листама.
Они који су дигли прашину око Два Папка, требало би да дигну и барем неколико чињеница о томе откуд Митровић и Пензионер, код Чавића или код Есдееса, на листама. И десетине других. Ко је имао користи од тога што су они на листама. Ко је очекивао интерес и корист.
Као и да се објасни чињеница да многи нису прошли за начелника, прије двије године. А онда је бирачки народ схватио њихову популарност, међу собом, у народу, и масовно гласао за њих. Па су постали посланици. Нарочито је масовног гласања било на бирачким мјестима које многи кандидати, који су прошли за посланика, не би умјели наћи ни за десет година ходања по Републици Српској.
Стога, објава Странке Шукало Слава 240, да не подржава Скупштинску Већину, не може да се оцијени као политички потез. Јер, они који су дали гасове за Ту Двојицу, нису саопштили никакву политику. Нити им је, у кампањи, икаква политика саопштена.
Паре у кампањи, кандидатури, номеклатури, изборној процедури и изабраној клупи, сигнал су да је Феудални Менаџмент узео маха и да ће, ако се не уваже Члан Организације и Бирач, преузети и управљање Политичким Странкама.
То неће бити овашњи проналазак.
Али ће девијације бити овдашње и погубне.
Како је Обрен Петровић изабран за начелника Санџака Добој.
Исто као што мртволадно тражи паре од Владе Српске, да не би узимао од Своје Владе.

А те Обренове Девијације су тек аматерске.