среда, 5. новембар 2014.

3337.
СРБИ У ФЕДЕРАЦИЈИ
КАО ХУМАНИТАРНА
ПОМОЋ

Након великих изборних поплава, гдје се бирачи којих има вишка, мажу гласовима и по гузици, гласајући у бошњачким општинама за извјесног дволегитимног Рагужа, стигла је вијест да је поплављеним парламентарним клупама хитно потребан одређен број Срба, да се демократија, као топлим ћебадима, огрне Србима. ЈТГ. Јебем Ти Глас.
Док се хуманитарне организације не организују, упомоћ је, срећом, прискочио ЦИК. У цик новог мандата измислио је одређену количину Срба. Некима одузео мандате, неким превјерио а некима, који су ни лук јели ни глас мирисали, овјерио.
Све за Србе.
Истовремено. На другом крају Босне и Херцеговине и Српске, Младен Босић, у складу са најбољом европском праксом народњака, изјављује да Коалиција Домовина, која у Народној скупштини има пет мандата, легитимно представља своје бираче и да су они потпуно равноправан партнер њима, Есдеесу, у разговорима око формирања власти.
Тај Есдеес, у коме Босић није тада био ништа, како кажу оснивачи Есдееса и Републике Српске, све је, кад је требало, учинио да Срба нема у данашњој Федерацији. А политички је, послије Дејтона, спречавао и повратак балијама и усташама.
Добро. Времена се мијењају брже него људи. Вјетрови дувају и кад је киша и кад је сунце. Али увијек стоји питање Шта је најбоље за маслачак. Маслачак је у реченици крхка национална структура Срба у Српској или у БиХ.
Босић би, са својим десничарским Есдеесом, међу чијим посланицима је и Соња Караџић, због које сарајевски медији пиште кано гује љуте, требао јавно да саопшти своју националну политику. То он не мора да ради због своје политичке каријере, што се мене тиче може да је ННК, али мора да то учини због Српске Демократске Странке која је важна странка у Републици Српској. Јер има много бирача и посланика.
За такву странку се мора знати иза чега стоји.
То да је Домовина легитимна, то је дневна практика.
Босић и Есдеес би требао да саопште шта ће учинити да се не измишљају Срби у Федерацији.
Питање је много комплексније од новинског расправљања, ових дана, како је неки турчин узео српску националност да би попунио неку квоту. И како је ЦИК узео мандат овима а дао га онима, због измишљеног Србина.
Срби у Федерацији, дакле, немају статус ни мањине. Они су људи из Блока бр. 5. За цртање и ликовни одгој.
Истовремено, у Републици Српској, за те Домовине, гласају непостојећи људи. Бирачи који не живе овдје и неће никад живјети. И ником ништа.
Битно је да је установљена неуставна, недемократска и недејтонска Конститутивност Свих Над Свим. И да ријешимо СИФ.
А што су Срби у цртаном филму, то ништа.
Јебига, кад имаш Мисију, не мораш се бавити Србима.