уторак, 7. октобар 2014.

3268.
ТРАНСПАРЕНСИ,
УСАИД,
ИНЦКО,
ХИЛ,,,
ГОВОР МРЖЊЕ

Онај Високи Будалаш из Аустрије, недавно је позвао грађане да изађу на изборе и узму у руке своја Бонска овлаштења.
Будалаш је хтио да буде духовит.
Али је, у суштини, изразио дубоко жаљење што он не може да примијени тај недемократски и нецивилизацијски институт па је позвао грађане да унапријед елиминишу оне који су на власти а који нису по вољи Охаеру, Амберу и Странцима Усранцима уопште.
Лагумџија је, прије извјесног времена, добио муда. Рекао је, отприлике, Шта то сере Соренсен. Соренсен се извинио ко Бајден. Тако Американци кажу Пичка.
Усаид је узео да злоупотребљава поплавну несрећу да би свргавао власт.
Нека агенција УН правила је истраживање о томе шта дјеца очекују од власти и тражила да се власти понашају у складу са тим. Педофили, МИЈ.
Сада је нека Мудропишка, за разлику од Мудросера, који је мушког рода, из Транспаренси Интернешнела, изашла са анализом како Политичке Странке у БиХ грађане током ове, 2014., коштају 24 милиона марака. А из тих пара би се могле цијелу годину исплаћивати пензије за 6.000 пензионера.
Даљом дедукцијом би се дошло дотле да нико од иснституција и власти не треба у БиХ. Само Транспаренси. То би најјевтиније било за грађане.
Пишуље из Транспаренсија неће да кажу, нпр, колико грађане једног ентитета, ево, Федерације БиХ, кошта Држава БиХ. Односно њене институције.
Неће. Зато што је циљ да се уништи и оно мало демократије која постоји у варљивом и танком флуиду између бирача, странака за које гласају и демократски изабраних колективитета или појединаца.
Потребно је систематски срати по политици, елитама и властима, све док не дођу они који то неће бити ни приликом температуре тијела и мозга од 43 степена.
Та Транспапишуља у тзв анализи Транспаренсија износи низ неистина. Нпр, о томе како нико не зна како странке троше новац који добију на основу законских одредби.
То једноставно није тачно. Централна изборна комисија годинама након кампање контролише странке. А контролише и их и између, у мирнодопско вријеме. За сваки прекршајчић плати се казна. Тако је, барем што се тиче Есенесдеа. И данас, ЦИК, ако хоће, може провјерити колико је коштао билборд на распичју према Курајлићима. Кад је плаћен. И коликих је димензија.
Непотребно је да у крњавој демократији и нељудској заједници, каква је БиХ, свако сере по грађанима.
Јер. Ово није напад на Политичке Странке. Већ на грађане. Њих Транспаренси, Усаид и All Drcagention понижавају и праве будалама.
Ти исти грађани оснивају политичке странке, учлањују се, плаћају чланарину, буду бирани у скупштине и парламенте, гласају, одлучју да се финансирају политичке стране, широке руке и душе су у том погледу, јер сваки идиотид може да се прогласи странком, планирају средства у буџетима и исплаћују их а преко Цика то контролишу.
Зашто онда, Транспаренси напада Политичке Странке.
А мисли на Грађане.
КВП. Ко Вас Плаћа.