петак, 25. октобар 2013.

2415.
ЗАШТО ЈЕ ВИЈЕСТ
ДА ЈЕ СМИЈЕЊЕН
ШАРОВИЋ
А НИЈЕ ВИЈЕСТ
ДА ЈЕ ИЗАБРАН
ШАРОВИЋ
 

Па зато што Есдеес нема појма о односима са политичком, бирачком и сваком другом јавношћу. Немају ни други. Нека не кукају сами.
Та медијска, политичка, примитивна и санџачка технологија да се ни једна могућност не искористи за позитиван ефект већ да се свака негативност претвара у добит, дио је ширег Булканског Фатализма који је вијековима запосјео ово подручје и људе, и не налази се само у сферама дневне политике.
Есдеес, умјесто да буде сретан што му је Есенесде понудио политичко партнерство на нивоу БиХ, што је овдје, историјски потез, неразумљив политичкој артикулацији, неразумљив је и Есдеесу, зато је и усрао и шефа и станицу, и да то искористи као позитиван беџ, биљег и драгоцјеност, остао је мали ситношићарџијски приљепак политичких токова и то партнерство банализовао претворивши га у бјесомучну хајку на позиције. Да се Есенесде тако понашао, када је наслиједо на власти Есдеес, Република Српска данас не би имала ни петсто хиљада становника. Све би их смијенили, отјерали и на крају иселили у Србију, само да би чланствујући есенесдеовци заузели позиције.
Уз то, што је важније, почео је да шурује са страним платишама. Босић је наједном добио Мисију да сруши Додика, Режим и Есенесде. Ако имаш Мисију умјесто Муда, онда си одмах требао рећи Есдеес има мисију, ми нећемо с вама ниушта. Овако, катастрофално је бити пичка а имати муда.
Сада Есдеес, у каљузи Булканског Фатализма, настоји да смјену Шаровића и двоје апаратчика, претвори у позитиван политички поен за себе и за изборе сљедеће године. Умјесто да су од именовања Шаровића напунили зобницу и зимницу. Или, умјесто да су на Шаровићево мјесто предложили неког противбосанског агресивца па задобили и они дио ореола бораца за Републику Српску. Мада знам да то није могуће јер Мисија Босић и у сну понавља како је Шаровић радио најбоље за БиХ, па тим и за Републику Српску.
Неки ће врли аналнитичар рећи да је Есдеес овим добио, да је Есенесде изгубио, да се касно ушло у разлаз.
Када се све сабере, Есдеес је губитник у овој поклоњеној епизоди.
Избачен је из партнерства због ситног профитерства, због колаборационизма, о чему свједочи заузимање Есдеа за своју напаћену ратну браћу, и због темељног одуства способности разумијевања дугорочне стратегије у интересу Републике Српске и Српског Народа Овдје.
Бирачи ће то знати да укњиже. Као што ће неки у Есдеесу знати да разумију да је то зобница наизврат. Да се Есдеес није смио довести у ту ситуацију да буде губитник и да остане без политичких ничимзаслужених поклона. Што ће довести до раскола и размирица међу Есдеесовцима.
Извор који је познат само мени, и његовој жени, каже да на Палама, у Палама и око Пала, већ реже на Босића јер је жртвовао Шаркета због своје промоције америчког кандидата удружене опозиције за вођу и Предсједника Републике.
Босићу Палата, Шаровићу Пушиона.