уторак, 22. октобар 2013.

2410.
КАДИЈА НАС ТУЖИ,
КАДИЈА НАС СУДИ,
КАДИЈА ЋЕ
ДА НАС ИЗЛУДИ
 

Стога треба бјежати из Насеобине. Сваким даном, сваким божијим путићем. Стога треба подијелити све што се може подијелити. И Дејтон подијелити. Ако се мора.
Бакир Изетбеговић упутио апелацију уставном суду бих због тога што Република Српска слави Дан Републике, 9. јануара. Има сарајевских политичара који ништа друго не раде него само пишу уставном суду. Уставни суд им дође као вечерња школа за рукопис и граматику.
Уставни суд, пак, пресавио табак па, на исту тему, упутио апелацију Венецијанској комисији.
Јесу нашли ћенифу ђе ће обавити уставну нужду.
Венецијанска комисија је У Свјетлу Тога закључила да наставак обиљежавања овог датума, који је наметнут онима који нису Срби,  може довести до дискриминације у вези са чл.бр.прт12,чл2(а),(ц)и(д) међународне конвенције за елиминацију свих облика расне дискриминације.
Сунце Ти Јебем.
Досад сам мислио да је нормално да се негдје мисли да у Босни живе муслимани православне и католичке вјероисповијести. Али да постоје расе, нисам мнио.
Дакле, Кадија Бакир тужи Републику Српску. Кадији УС БиХ па онда обје кадије туже Републику Српску Венецијанском Кадији. Венецијански Кадија суди Републику Српску и црну књигу врће Сарајевском Кадији. Који ће курац да суди друкчије. Онда ће, по обзнани пресуде, и Кадија Бакир да суди, и сере, јавно о томе. И да набија на нос Лагумџији, како се он први сјетио а Лагумџија није ни смио, и да се сјетио, јер је Додиков поданик социјалдемократске вјероисповијести. И издајник Свог Народа. Још мало ко Кустурица.
Трљам руке. Биће ово добра прилика да Република Српска објави да не вриједе одлуке уставног суда бих на Територији Републике Српске.
Па они, у суду, нека то расправе са Венецијанском комисијом.
А теза о Наметнутом Датуму. Никоме није наметнут. Огромна већина је то усвојила. Тако се намеће и демократија. Ко се осећало старнцем и поднаметнутим, нека тај дан иде у рибу, у гљиве је мало непрактично.