четвртак, 3. октобар 2013.

2373.
ЛАЖГУМЏИЈА
ПРОТИЧЕ
РИЈЕКОМ
ДРИНОМ
 

Глухо било.
Ради се о још једној лажи у осебујном, екстраколоритном и хладнокрвном спектраријуму наивно-политичких обмана мазохистичког публикума састављеног од амбасадорија, медија и социјалистичког нетранзитованог конгломерата заустављеног на пола пута у слободу и демократију, који носталгију лијечи цикоријом марке Лагумџија а перспективу надомјешћује ишчекујућим ускрснућем Алије у белој униформи маршала, небили опет покренуо Жељезару и живот и сва социјална прикљученија, укључујући и улијевање југословенског јадранског мора директно у Спречу, горњи ток Босне и доњи ток Уне.  
Дабоме. Нити је Лажгумџија могућ без специфичног публикума, овдје евдидентираног као Народлук, нити је Народлук погодан за вишедеценијске лажи без своје специфичне особине медијума погодног за обликовање без обавеза и без предвиђених и захтијеваних резултата.
Лагумџија, и његова Есдепе, у својој су сржи Политичка Лаж. Самим преименовањем Сарајевског Ортодоксног Цекаја у Социјалдемократију, остварена је једна од већих политичких лажи на Булкану, у сфери политичке артикулације. Било је таквих још.
Али. Лагумџија и Есдепе, само су логичан наставак традиције лажне политичке артикулације и лидерства које се практикује на муслиманима, касније Бошњацима, у БиХ.
И Алија Изетбеговић је био лажни политичи лидер, као што је лажни мултиетничар, као што је лаж да није злочинац, јер га Хаг није процесуирао. Бакир Изетбеговић, који лако може преузети Есдеа Бабовину, ако се сирома Суле не опорави, такође је лажни политички лидер муслимана. Син може да наслиједи све у животу али у политици не може ништа осим тоталитаризма и бабанлука. Харис Силајџић једнако је лажни политички лидер. Као миљеник Запада са енглеском језичком конекцијом. И као евидентичар српских ратних силовања.
Сада је на Лажној Политичкој Сцени Сарајева Лагумџија и суфлер, и главни глумац и редитељ.
Мада је и његов рудник темељних политичких лажи скоро посве пресушио.
Једна од највећих, а вјероватно и посљедњих ВПЛ Златка Лагумџије јесте избор Комшића.
Све послије тога обично је лажуцкање. Као што су проституисане флоскуле о томе да он, Лагумџија, неће дозволити подјелу Федерације.
И као што су хидрокомичне тезе о томе како велике босанскохерцеговачке паре отичу Дрином, хидроенергетски потенцијал, као нешто што нам је дано, а ми само блејимо као телад.
Познато је да је Лагумџија тражио да се и Сарајево укључи у инвестирање у хидроелектране на Дрини, у склопу концесиомнарских пројеката са великом њемачком компанијом.
Те хидрокомичне тезе Лагумџија је изнио на неком економском формуму о теми Дркадедалулу, али је не вади, који никога не обавезује а фолирантима пауер поинта, или обичним фолирантима као што је Лагумџија, служи да се утуче која дневница, која нарцисоидија и који плусић о сопственој важности коју они кретени, из свакодневног окружења, не схватају.
Лагумџија муслиманима, Бошњацима, обичном пописном дуњалуку, у ствари, шири лажи о важности Сарајева када је у питању Дрина. Он њима лаже да је његова, и сарајевска, политика избила на Дрину. Да се Велико Сарајево простире од Хамдије Липоваче до Дрине. Лаже им да Дрина није између Републике Српске и Србије. Лаже им да не постоји пјесма Марш на Дрину већ само Акшам падну на Дрину нам ладну.
Муслимани у БиХ, Бошњаци, начекаће се реалне националне политике, ако је она уопште могућа. Политике која неће и живот претварати у лаж. И људе чинити лажнима. Као што је случај сада у попису. Долазе аутобусима однекле, лажно се пописују да живе овдје, лажно се представљају да су Бошњаци а већ сутрадан, кад оду у неко европско предграђе, представљаће се, и сви ће их ословљавати, босанцима.
Разумијем да људи нису криви. Та лажна политика, и реденик лажних лидера, довео их је у стање без излаза. И реалног и лажног.