уторак, 1. октобар 2013.

2368.
ЗАШТИЋЕНО
ЛОВНО
ПОДРУЧЈЕ
КОПАЊА
 

Видим. Онострани Васковић уби Џерија Јеринића. Неће му помоћи ни слаба, ни јака, струја, ни монофазна, ни трофазна, како неуки крајњи потрошач зна да каже за двофазну са три жице, свешће га, на крају, на батерију. Џери Никл Кадмијум. Уби га, као да је Џери власник Хуверове бране и Ђердапа.
Анатомски га сецирајући, дође и до тога да је Јеринић све то урадио користећи углед, значај, положај и васељенску громадност Копање, власника му и газде. Али Васковић, сваки пут, у сваком тексту, не пропусти да Црвеним Словима назначи да је то мимо знања Копање.
Што не одговара истини.
Јер. Копања на столу има и детекторе издувних гасова. Тако да у реалном времену зна кад ко прдне од његових из Компањије.
Истини одговара то да се Васковић ноћу упишки у гаће, кад му и крај сна прође Копања. И да га не смије поменути и окривити било зашта. Ни у сну, ни на јави.
Ну. Васковић је само склопка у тој проточној потокцентрали. Проблем је што сви велики борци против Режима Милорада Додика, све велике жртве Режимских Медија, све мудоња до мудоње, такође не смију поменути Копању. Чувени трио БИЧ, Боснић Иванић Чавић. И други КРМЦ, Крсмановић, Михајлица, Ценић. Више пута су помињали Гандија него Копању.
Опет Ну. Није ни то проблем.
Проблем је што такви хоће сутра да дођу на власт. Имају мисију. Хоће да сруше Додика а боје се своје сјене. Не смију рећи ништа Копањи. Како ће смјети да кажу нешто Високом Мудоњи, Међународној Заједници, Сарајеву.
Боје се Копањиног тиража. А пошто је он у Копање мали, па сваки новинар има обавезу да пошаље четрдесет порука и педесет мејлова дневно, са насловима и текстовима из издања Српска и Независна Звијезда, такозвани Стар, они, Антирежимци, вјероватно се боје својих фасцикли код Копање.
Ал стално ме копка. Чега се боји Васковић. Да му није Копања неки шеф.