понедељак, 20. мај 2013.

2113.
BiH JE
KRUŽNI TOK
SA SEMAFORIMA
 

A semafore pali i gasi ko stigne i kome se digne.
Bosne i Hercegovine su to bile i tokom cijele istorije. Sretno razdoblje za vrijeme Titinog Socijalizma, prekratko je i previše obalegano da bi promijenilo tok Kružnog Toka.
Prije dolaska Kružnog Toka na ovo područje to se zvalo Vukojebina, Zečija Jebališta, Međedarijum i sličnovitije. Obrazovaniji su, nastojeći da pokažu svoju učenost, to zvali raskrsnicom svjetova, puteva, civilizacija i kultura. JMM.
Sada EU traži od BiH, od Vaše Države, da ne pravi neko carinsko sranje na granici sa Hrvatskom pošto dotična uđe u eu. A to znači da Hrvatska i sve zemlje eu, preko Vaše granice mogu da u BiH izvoze bez carina.
Evo vam Carina. Nešto u tom stilu je izjavio ministar odnosni, Mirko Šarović. Rekao je da BiH mora da štiti svoju proizvodnju. Bolje da je doslovno rekao ono prvo. Sa K. Koju crnu proizvodnju ima BiH.
Seks Međunarodne Zajednice prema BiH namotan je na jedan veliki mosur i samoobnavlja se kao pantljičara pa nikad neće ni prestati. Nikome okolo, a malo ih je i ovdje, nije stalo do BiH kao evropske države, kao demorkatske teritorije ili kao humane zajednice. Ona je samo šaka tržišta i ništa više. Istina, ako je to nagrada, u sklopu ostalih jadnica raspadnica SFRJ.
Dabome. Izboriće se oni da tog sranija na granici ne bude. Pa će neki Mirko da podvikne Evo Nama Carina.
Svemu tome nije kriva Međunarodna Zajednica. BiH, govorim o skorašnjoj povijesti, nije nastala prirodnim putem, željom svojih živitelja, već je utorena, sjavljena, skrpljena, intervencijom velikih sila. Pored toga što te Sile, ili neko ko je ovlašten u ime njih, ima ovdje svoje deputate i interese, presudno je i to što ovdašnji živitelji ne znaju šta bi i kud bi. Nemaju realan politički koncpet. Osim Srbalja. Republika Srpska jedina, od svih i svih nivoa, ima taj RPK. Zna šta će i kuda će. I to jasno kaže. Svi ostali samo lagumdžijaju. Danas jedno sutra drugo.
Skinite carinske gaće, jebale vas ćaće.