четвртак, 23. мај 2013.

2117.
PAKADAM

Put BiH prema Evropi neće ići autoputnim koridorima, naročito ne autostradom sunca, niti makadamom. Ići će Pakadamom. Taj svijetli put je Put Doris Pak.
Našta je spala jedna od najsretnijih zemalja u svijetu. Da joj ga spušta Pak a diže Kacin.
Sama činjenica da je Baba Doris došla na ideju da isključi BiH iz Savjeta Evrope, da joj zavrne Ipa fondove i slično, tužna je činjenica ne o tome šta radi Pak i da li je otišla predaleko, nego o tome koliko se EU ozbiljno bavi Bosnom i Hercegovinom i koliko malo razumije ovo područje, koliko malo ima koncepta na duži rok i koliko se ne može otrgnuti od prošlosti koja joj u mozak latentno udijeva shvatanje da je Balkan samo cvilizovanija i bijela Afrika iz doba zlatnog kolonijalstva.
Da nije tako, bilo bi im jasno da je potpuno bespredmetno da problem SF blokira sve procese i da se dovodi u pitanje i legitimnost izbora ili da ova poslančura strazburparlamenta pokreće epohalna isključenja.
Što se mene tiče, isključite je, JVO.
I ovako BiH, moja draga, lijepa, gizdava, a u stvari slijepa i pizdava, ima samo štete od te konekcije sa Evropom, sa EU, na tom putu reformi radi priključenja, datuma, Mapa i svega ostalog. EU se na ovaj način sramoti. A istovremeno i balega BiH, koja je i rođena uneređena. I kod ljudi izaziva odbojnost prema toj euintegraciji. Običan Poreski Obaveznik, kako Jurišnici Nebeske Demokratije vole da zovu ljude, sve više shvata da je BiH važna samo kao priručna baza Natoa.
Da EU voli BiH, ma ne mora da je voli, da joj je stalo do nje kao dijela Evrope, poslije rata bi ovdje otvorila 50.000 radnih mjesta, izgradila autoputeve i plaćala studije na javnim univerzitetima. A ne srala o Ipa fondovima, odlivu mozgova i nebuloznom pravu da se kandiduju ovi ili oni.
Bolje Rat nego Pak.