понедељак, 29. април 2013.

2081.
DOK BUDIMIR GORI
CENTRI CIVILNIH
INICIJATIVA ČEŠLJAJU SE
 

Ministar pravodavanja Saudijske Arabije pojasnio je detalje oko nekih drugih vjerskih objekata u toj zemlji, nošenja nekih drugih vjerskih obilježja i slično. U stvari on je objasnio detalje oko svih drugih objekata, znakova i činova koji nisu islamski iz klase islama koji je službeni u SA.
Nema. I Gotovo.
Što ne znači da su ljudska prava ugrožena.
Mislim da bi narečenom ministru i tamošenjem vladaru, čuvaru te određene klase Islama, mogli pomoći Centri Civilnih Inicijativa. Oni bi donijeli neophodnu transparentnost, diskutovanje i debatu na temu šarenila vjera i znakovlja. Mogli bi omogićiti da se hrišćani krste nevidiljivo, pod širokom tunikom. I samo sa srednjim prstom. Da se zavaraju službeni paragrafi.
Zatim, da su CCI bili kod Žike Rešetke, u njegovoj Palati, u Ljetnoj Prezidenciji i Pomilovaonici, ne bi došlo do ovog do čega je došlo. Da se osramoti Federacija. Da se odvijaju i zavijaju teorije zavjere o tome da li ga je spapunjala Četvorka ili Šestorka. Da li je tajna služba BMK dostavila informacije Sipi.
CCI bi sigruno doprinijeli važnoj društvenoj diskusiji na temu Kopilad Korupcije.
Real i Barcelona ne bi uopšte izgubili tako katastrofalno od Mladih Pjesnika Borusije i Olinjalih Pancera Bajerna da su imali inkorporirane CCI. Pa da, na primjer, povedu diskusiju o tome da se na loptu, prilikom izvođenja slobodnjaka, ne kreće iz poze raširene noge, kao kad snaša piša stojeći, već iz stava noga pred nogu, što je prefinjenije, ženstvenije a i zavarava protivnika.
Centri Civilnih Inicijativa su čudo.
Da su bili u Predrezervatsko vrijeme, spasili bi Indijance. A i kasnije, ne bi dozvolili da se Makartizam tako nediskutativno razvije u staljinizam zapadne hemisfere.
Da su CCI učestvovavali u množenju, onomad u Federaciji, nikada Triputpet ne bi bilo Sedamnaest.
Još je neko, ovih dana, hvalio CCI. CC.