недеља, 28. април 2013.

2080.
POLAKO SE
FORMIRAJU
LINIJE RATA
NA BALKANU
 

Džaba ste se izvinjavali. Istorija se ne pravi izvinjenjima. Kao ni djeca seksualnim slobodama.
Pisao sam, jednom, nešto genijalno o izvinjenjima. Toliko genijalno da sam zaboravio. Mada se o tako prostitualnom činu i nema šta genijalno napisati pa me ne peče ni savjest ni stvarnost.
Dvije konstante izvinjenja na Balkanu su neoborive. Rat je ovdje način života i vijekova. A za način života niko se ne izvinjava. Osim toga, nikad ne znaš ko je kupio zločin nad tobom pa ni onaj ko ga je počinio ne zna kome da se izvinjava. I. Drugo. Za izvinjenje su potrebne velike ličnosti. Pičke se ne izvinjavaju. Da bi me razumjeli Hrvati. Pimpek se ne ispričava. A da bi me razumjeli Bošnjaci. Fukara se ne izvinjava.
Sitna izvinjenja devalviraju procese.
Osim toga, istorija ide svojim tokom. I ono zbog čega se sada izvinjavaju Neki Akteri, a novine pobrojavaju ko se kad i za šta ivinio, kao popis zemljotresa kad se desi kakav tragičniji potres, samo je posljednja karika događaja. A karika ide na kariku, kao uš na uš.
Ispravke istorije koja se odigrala Četrdeset Pete, djelimično su se realizovale u ovim Ratovima Bratstva i Jedinstva. Ali to nije sve.
Posljedica te ispravke jeste da je Srbima nanešena velika nepravda a da su optuženi za velike zločine koje nisu počinili. Posljedice su i nerealana očekivanja pojedinih naroda i vjera od tih Ispravki Istorije. Posljedice su i dvije nezavršene države.
Kada se sve sabere, ostaje istina da Sila okrupnjava, Istorija dijeli.
U ovim vremenima Svijet se dijeli na Nato i na Ostale. Ostali se dijele na Katolike i ostale. Ostali se dijele na Rusiju i ostale. Ostali se dijele na Oslam i na ostale. Pri čemu se nikad ne dijele samo Rusija i Islam.
Po tim podjelama tvore se sada i linije budućih ratova na Balkanu. Jer i sve prije posljednjeg rata nastalo je na tim rasjedima.
Depresiranjem Srba, nerealnim nadama Bošnjaka , Makedonaca i Šiptara, precizno se trasiraju linije novih ratova. Dakle. U BiH to je budući rat muslimana Za Državu. Što može izazvati rat Srbije i muslimana. Potom rat Šiptara za Državu. Protiv Srba na Kosovu i Makedonaca. Što će izazvati rat Srbije protiv Albanaca uopšte. Jebaće Vam Brisel Mater. Ali tad Vučić Branković neće biti živ. Rat Srbije i Hrvatske moguć je, zbog nepodmirenih računa, ali ako se steknu određeni uslovi. Toman bi rekao Ako ti se pod guzicom nađe konstelacija.
Najlakše će do ovih ratova doći ako počne neko Veliko Svjetsko Sranije.
A dotad. Može da se izvinjava i Ruža Golootočanka.