четвртак, 7. фебруар 2013.

1961.
OSMA
OFANZIVA
NA BiH
 

Jake neprijateljske snage pregrupisale su se u rejonu Brisela a šesta armija, u pokrajini Nato, već je pod čadorima, zemlju pritisla. Mješovita stelt divizija Sejdić/Finci nadlijeće teritoriju i evidentira kote. Glavni štab, duboko pod zemljom i pod sedam betonskih ploča procjenjuje situaciju. Zona B i Zona H imaju nekoliko slabih tačaka fronta. Katastrofalnih, kaže feldmaršal iz sjenke. Mostar. Nepobjedivo ali odvlači pažnju glavnine određenih snaga. Predsjednik Federacije. Nerješivo ali dobar teren za golf. Zaraćene strane, jedino, ne znaju da nema rupa. Vlada Federacije. Neshvatljivo. Nermin Nikšić se raščupao odmah na početku, kao da je znao da kraja nema. Savjet ministara. Ubačeni trećepozivci i konjevodci, sastav popunjen. Sukob Hrvati – Bošnjaci. Nefederativno. Prozor nikad neće pasti. Republika Srpska. Dodikativno. Ali važne rovove, Gradiška, Srbac, Trebinje... drže neidentifikovani grmalji koji nemaju ni municije ni boraca. Rovove opozicije ne drži niko. Grupa MČI 3, Mihajljica, Čavić, Ivanić, luta između Beograda, sarajevskih portala i glavne kancelarije Esdeesa. Uopšte, Entitet napadnut izviđačko-diverzantskim jedinicama izvana i iznutra.
Sad je pravo vrijeme da se sasređenom vatrom napadne Zona B i Zona H.
Vraćam se u stvarnost.
Stoga su i preduzete opsežne pretproljetne aktivnosti da se istovremeno napadnu problemi Sejdić/Finci i vojna imovina.
Računa se da su glavnina političkih snaga zauzete rješenjem odnosa u Federaciji. Zato su tamo bačene velike dimne bombe u vidu ekspertske grupe za moguće ustavne promjene, statuta Mostara i rekonstrukcije Vlade F. U Republici Srpskoj, pak, slabi rovovi su gubitak mnogo opština Esenesdea, labava federacija sa Beogradskom Državom, opkoljavanje Dodika i eksterna finansijska kriza koja se prelijeva i unutra.
Brisel-Nato Koalicija je procijenila da slamanjem Kota S/F i Vojna Imovina rješava dalje napredovanje oklopnih i transparentnih snaga ka liniji Izbori 2014. Jer, ako odmah ne riješimo te dvije tačke, domaće političke snage će se pregrupisati, konsolidovati i ojačati. Nikada nećemo izaći na plato Jalovi Lideri sa kojeg se kontroliše ne samo Zona B i Zona H nego i dobar dio Balkana.