петак, 9. март 2012.

CIRKUS
BAN KI MUN & AL KA LAJ

Bosanska plejada cirkusanata iz oblasti inostranih djela neistrošiva je. Šaćirjebej. Ivanić. Alkalaj.
Sada je Sven Alkalaj, od strane Generalnog sekretara UN, imenovan za Izvršnog sekretara Ekonomske komisije UN za Evropu. Sad će Angela Merkel da vidi kako Guja Krsno Ime Služi. Sarkoziju je bolje da se ne kandiduje.
Alkalaj dolazi iz Stranke za BiH. Čiju slavu će sada da pronese i Evropom. Naročito njen ekonomski referencijum.
Portal koji veliča lik i djelo Stopostotnjaka, obrazlaže da je pod tom Sven Komisijom 56 zemalja Evrope i nekadašnjeg sovjetskog legla. Površina je, kažu 47 miliona kv km. A na njojzi živi milijarda i po živitelja.
Sugeriše se poštenom čitaocu da će ekonomijom svih tih država i živitelja da upravlja Sven Alkalaj. Dobro, koordinira. JMM. On nije mogao da upravlja ni Anom Trišić a kamoli tom Ekonomskom komisijom na tim tolikim prostranstvima. A pouzdno se zna da nije ni sobom nešto naročito vladao.
Ta Međunarodna Zajednica ovu Vašu Državu shvata kao džunglu. Iz koje se, povremeno, Tarzana i Ćitu odvede u velegrad i velecivilizaciju. Dobro, ovaj put samo Ćitu.
Drukčijeg tumačenja nema.
Dabome. Ban Ki Mun je ćorav i nema pojma koga su mu podmetnuli odgovarajući lobiji.
Ali ostaje gorka činjenica o tome kakvom se članicom smatra BiH. Kad se od tolike ponude patriota, dobrobosnijaka i građana, izabere Najproblematičniji.
Mada i ja postavljam visoke ljestvice i tražim čiste modele. Kakav uzorak možete uzeti sa sarajskog đubrišta.
Poslije ovog skandala sa Vašom Državom, moguće je očekivati da Sadik Ahmetović na kraju mandata ode za Direktora Efbiaja. Mislim da je Huver umro.