четвртак, 23. фебруар 2012.

KAD SRBUJE PDP,

PUCA I LED NA BAJKALU
Kad je za hajdaparkovsku govornicu u predvorju Narodne skupštine stao Onaj Đerić iz Pedepea, sa mrgodnom facom Brdnjaka Progresnjaka, pa bačio poluprofil, STJŽ, malo zaturio čelo i viknuo Džaba smo probijali Koridor, glavu bi dao da sam mu na glavuši vidio šapku generala Kutuzova ili nekog drugog Staljingradova.
Možda i nije tako bilo ali Presovci su to u intervjuu tako dočarali da sam baš tako vidio. Sreća da ga nisam sanjao.
Kakav ste Koridor vi, iz Pedepea, probijali.
Gdje je pala vaša kap krvi. Osim kapi panja.
Koridor nije prolazio po šumama i gorama. Da jest, možda bi vam neko i povjerovao.
Kad srbuje Pedepe, stakla u Briselu pucaju. Drma se cijeli region a Srbija i Kosovo prekidaju pregovore. Američki ambasador hvali Dodika i Republiku Srpsku. Vidi umjerenobradati gospodin da je opasnost opšta. Ako Srbi krenu za Mladenom, Za Mladenom krenuli su Četnici i Vuci, za Zoranom Srbi Romanijci, izrodiće se Prvi Mladenov Ustanak.
Kada je Pop Izdeo smireni Igor, vidi se da je dara prevršila mjeru.
Taj Pedepe je, zna se, zatražio posebnu sjednicu Narodne skupštine na temu Zašto Nema Granice u Brčkom. JIO kod kojeg je Mladen išao u BGD prije nego što će Biljani vratiti mandat. I koji je ostavio Brčko Srbima oko vrata.
Bojim se samo da se jednog jutra Pedepe ne prene i poviče Ko je dozvolio gradnju Ferhadije u Banjaluci. I da njegove masovne pristalice ne krenu da ruše sve pre sobom, od Esenesdeovog snijega pa nadalje.
Ili da u svom političkom opozicionom mjesečarenju ne sruše spomenik na Banj Brdu i ne izgrade krst veći od mostarskog.
Kad Pedepe srbuje, ni Ceca ne izlazi iz kuće. U Angelini i govance umre. A Jovan Divjak dobije želju da stegne opasač i opet krene na Dobrokoljačku.