субота, 25. фебруар 2012.

FEDERACIJSKE VAGINE
OD KOMPOZITNIH
MATERIJALA

Sarajevski portal Vijesti.ba jedan je od medijskih bisera sarajevske novinarske scene koji pokušava da izgradi jedinstvenu tehnologiju izvještavanja iz i o Republici Srpskoj. Tu su, u rangu sa najvažnijm Državnim, STJ, Bosanskohercegovačkim, Sarajevskim i Bošnjačkim vijestima, često objave planetarnog značenja: Objesio se muškarac u Banjaluci. I SLČ. Jer u Federaciji Sve behara i sve cvjeta.
Danas je odjeknula vijest stoljeća. U Republici Srpskoj cvjeta prostitucija. Pičke ima za 20 maraka.
Pa je o tome donešena i posebna reportažna storija. Kako građanke stoje na autobuskim stanicama, kako obični prolaznik ne može da ih prepozna, kako su to svakodnevne porodične žene čiji muževi znaju šta one rade, kako ih stariji dobri ljudi savjetuju. Nemojte djeco, sramota je. Ili jebi ili zaustavi.
Shvatio sam da je to pokušaj da se pokaže kako je Republika Srpska propala i u kurvanjskom smislu. Očekujem da će taj tekst prenijeti i bošnjački portal iz Tamo Daleko, e-govnine.
Shvatio sam da su pičke u Federaciji od rostrfraja, da su najmanje od teflona, ne mogu da zagore, ili da su od kompozitnih materijala, lagane a neuništive. Zato jedno prosto prostituisanje i košta 1.700,00 konvertibilnih maraka. A ne kao u propaloj Republici Srpskoj, bijednih dvajest marki.
Ta svakodnevna opterećenost sarajevskih individua, na raznim nivoima i u raznim oblastima, iščekivanjem ukidanja, propasti i smrti Republike Srpske, i traženjem znakova za to, poprima obrise epidemije i kolektivne moždane truleži.
Taj Dženaza Teferič nad Srpskom prijeti da trajno iskrivi svijest masovne populacije i onemogući bilo kakvu normalnu komunikaciju sa živiteljima Republike Srpske.
Ili, možda, taj portal Vijesti.joj uglavnom posjećuju metuzalemi, sve Tunjini vršanjaci. Pa neće ostaviti traga na mlade internetske generacije. Koje će u budućnosti sa Srbima živjeti u dobrim, tolerantnim i rostrfrajnim konfederativnim odnosima.