четвртак, 22. септембар 2011.

BiH – SPORAZUMNA DRŽAVA STRANA
Iako neki medijčići, instruisani od istokalibarskih političara, ili opsjenjeni pod koprenom Države Golubice Sa Baščaršije, ova sintagma je čista islamofobija, molim oficire IZ da ovo i mene uvrste u inovirano ćage o tome, pišu i govore kako Dodik popušta, pa Zlajoglu ide Esdeesu, u Brčko, na noge, i kako će Država biti na ćaru oko popisa, oko SF, oko državne pomoći...
Varaju se. Pa Incko je, kod Dodika, u Banjaluci, na istom mjestu gdje je bila Baronesa, bez njega, rekao da će se boriti za Jaku Republiku Srpsku. A kad Incko nešto kaže.
Varaju se i suštinski.
Federacija popuša. A to znači da popušta Sarajevo. Ni deset dana od Jahorinskog Sestrinskog Samita na kojem je Dodik, a Bosić potvrdno klimnu glavom, pominjao 60 dana, Federacija je napunila kostretne i zobene torbice milionima koje je pokrala iz Zajedničke UIO, Memorijalne Uprave za indirektno oporezivanje „Mladen Ivanić“, i donijela da vrati. Biće još, kaže Termin Nikšić, čim eksperti kažu da je dobro sračunato, sve u interesu Države.
Zatim. Tihić, onako tihićoidno snuždeno, rekao da su ministri SDA u NVF bili malo nekoncentrisani oko onog odbijanja punog pansiona iz IPA Sadake EU, što moj i njegov narod prevode kao Usrali šefa i stanicu.
Zatim. Ne mora baš član 48. I tako.
Federacija je, Sarajevo, čizna tebra, uvidjela da je ušla u tuđu rasadu, zanijela se u Interesu Države. Sada je došlo vrijeme da budemo Strane. A Strane ne možemo biti ako je moja noga u tvojoj gredici i ako tražim da sam sebi vežeš nadležnosti.
Bosna i Hercegovina, ta Divna, Mila, Lijepa, Gizdava Naseobina složena je državna zajednica, mitsko biće, pola federacija, pola konfederacija, sastavljena od Strana Potpisnica koje su postale Strane Tvoriteljice. Svi bi trebali da se ponašaju u skladu sa tim. I Incko, naročito sada kada je došao Sorensen.
BiH je Sporazumna Država Strana.
A to znači svakog dana i u svakom pogledu Strane treba da se sporazumijevaju.
Ili Svakosebica.