субота, 30. април 2011.

MENI MOJI ZLOČINCI,
TEBI TVOJI HEROJI
Nema kakve sve sintagme nisu izmišljane o tome da se izbriše Naš rat kao složena, višeučesnička, višekrvna i višeistinita pojava. Povratak protjeranih i raseljenih. Komisija za istinu i pomirenje. Suočavanje sa vlastitom prošlošću. Konstitutivnost svih na cijelom području.
Samo da pojasnim. Naš rat je naš, svih nas. Ali istina je moja.
Sintagme, predočene, i druge na ovom mjestu nepomenute, imale su i imaju isključivo jedan cilj – Zadržati, zacementirati i istorizirati bošnjačko-američko-amanpursku istinu o ratu u BiH.
Jer, kad se kaže Povratak protjeranih i raseljenih onda se ne misli na Povratak u Federaciju, Povratak na Kosovo Ravno, Povratak u Hrvatsku. Misli se isključivo na Povratak u Republiku Srpsku. Sa naglaskom na Povratak na Drinu. Jer, samo su Srbi protjerivali i raseljavali. Ono što nisu stigli genocidirati i silovati.
Kada se kaže Konstitutivnost, onda je to Sarajevska Konstitutivnost. Koju ovih mjeseci demonstrira Esdepe Klika. Lagumtitivnost.
Komisija za istinu i pomirenje, da je formirana, a o njoj se počelo pričati prije jedanaest ili dvanaest godina, trebala bi da završi posao pod kišobranom istine da su Srbi i Srbija agresori i istrebljivači. Nakon toga niko nikad više ne bi mogao postaviti pitanje zločina s druge strane. Bili ste, Badgospodo, u Komisiji i pristali. Za to vrijeme Haški tribunal bi „zvanično“ presudio takvu istinu o Srbima i Srbiji. Sarajevski Tribunal, takozvani Sud BiH i Tužilaštvo BiH, bi dodali završne radove.
U takvoj istini u BiH, u Bosni, nema mjesta za Srbe. I Hrvate. Što se vidi iz priloženog. U drugim istinama nema mjesta na Kosovu. Ni u Hrvatskoj.
Sada Nataša Srbijanka pokreće neki REKOM. Traži milion mladih potpisa kako bi se pokrenuo projekt popisa zločina i zločinaca. Jedan od njenih Karolina-Argumenata je: svi se u Srbiji zalažu da uhapse Mladića a niko ne kaže šta je učinio i zašto da ga uhapse. Uhvate.
Projekt je regionalni. Na prostoru bivše SFRJ. Tokom deset godina zločina. Nataša i njen Fond za humanitarno pravo, poznato je, smatra da su za zločine i ratove odgovorni Eskimi. U sadejstvu sa Inkama.
Dakle, i taj najnoviji Američki Super Fol, jer Natašu finansiraju, poznato je, Eskimi i Inke, ima isti cilj. Na regionalnom, rekomalnom, planu treba popisati zločine i zločince i tako učiniti da Srbi i Srbija budu najzastupljeniji u glasanju. 17 bodova za Srbiju. Tako je glasao žiri... Slovenije, Hrvatske, Kosova, BiH. I Crne Gore. Treba ući u EU.
Stanje na Zemlji Zločna stoji drukčije.
Pristajemo da popišemo sve. Ali ne i naše. Naši su svi heroji, patriote, domoljubi, rodoljubi, junaci, šehidi, dragovoljci, dobrovoljci.
Ovih dana sam imao dva antitetanusa. Vasiću, ne diraj nam Rojsa. Vasiću, brate Srbine, ideš s nama na Surčin da dočekamo Voju Vojvodu. Ko je u ovoj priči zločinac. Pa, Vasić, dabome.
Ona dvojica su heroji.
Tako se istina o zločinima i zločincima otvara kao dvomogućnost.
Ili da, govorim o Naseobini, svi prihvatimo, i Vasić i Rojs, da su Srbi agresori ali da je Agresija izvršena samo na Bošnjake. Međutim, neko mora da prihvati i to da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH. A neko da je onda i na Hrvate u BiH. Goblen Agresija, STJ.
Ili da podijelimo sve. Agresije naročito. Referendume. Kad je naš onda je za nezavisnost. Kad je Njihov onda je za zabranu. Pa i Zločine i Zločince. Heroji se, poznato je, ne dijele. Tako ćemo živjeti dovijeka, u miru, u istini i u saznanju da su heroji uvijek naši a zločinci uvijek njihovi. Šta njihovi, vaši.
Podjela je najbolji politički sistem u ljudskoj istoriji. Funcioniše besprijekorno kroz sve vijekove, bez obzira koja je KKK, klasa, klika, koalicija, na vlasti.
Podijelimo se i tako ozvaničimo da svi imaju Heroje bez Zločinaca.