недеља, 12. септембар 2010.

TARABIĆ TRENDOVI
Četvrtog ljeta iza osme jeseni po desetom datumskom sjedinjenju katoličkog i pravog vaskrsa, kada velika svjetlina nebesa objavi novu vijest da je Dimitrovgrad po BDP prestigao Japan i tako se primakao Kini na samo sedamstobilijardi trilijuna juana, kojim povodom će se objaviti 700-ta godišnjica mirnog razlaza Sjedinjenih američkih država, u Majkić Japri će otpočeti sedmogodišnji koledž za premijere Indije, Poljske, Engleske i Cijelog Londona, Brazila i Kenije na temu Maksimalizacija efekata autonomnih tendencija koje traju više od pet decenija.
Dakle, uočili ste, potpao sam pod opštu pošast predviđanja i pridružio se legendama, Tarabiću, Babi Spaseniji, Nostradamusu i Bregoviću. Sve će to, mila moja, prekriti ružmarin, snjegovi i šaš.
Metju Periš u pivarskom Oslobođenju sitnu knjigu piše novom Prvom Zamjeniku, koji je vrtoglavo napredovao u karijeri i sa mjesta ambasadora SAD u Crnoj Gori, skočio na to bivše mjesto Rafija Brčkorijana, Roderiku Muru, i predviđa, u oktobru, veliku pobjedu Dodika i SNSD u Republici Srpskoj.
Kristofer Koker, britanski stručnjak za međunarodne odnose i pitanja bezbjednosti, predviđa, u beogradskoj Politici, da će Srbija zadnja ući u EU. I onda ugasiti svjetlo. Iznutra, dabome. Predviđam ja. A BiH će eksplodirati i glavna bezbjednosna briga opet će postati Balkan. Predviđa Koker. Turska će povući kandidaturu za EU.
Pokušaću da preciznije predstavim neke trendove ovog mirnog, umilnog i boguugodnog područja, naroda i raslinja. Sa početnom konstatacijom da su oni, ti trendovi, veoma raskurčeni otkako su Slaveni stigli na Balkan. To otežava predviđanja.
Ali. Ograničiću se na ovaj, dvadesetprvi vijek. Što ne znači da se usranja neće dogoditi i za pet godina.
Hrvatska će postati Sjeverna Grčka jer će njen dužnički potencijal toliko narasti da više neće moći štampati ni novčanice jer će iz štamparije pokretna traka direktno kune odnositi do povjerilaca. Veliku torbu Jadranke Kosor preuzeće neki žutokljunac iz Esdepea ali to neće biti Milanović, ne zato što ima srboidno prezime nego zato što nema muda kao Jadranka. Da prihvati ono za šta nije sposoban. Hrtvatska će dva mandata biti zemlja sa ljevicom na vlasti koja će se sukobljavati sa svojim radnicima.
Srbija će biti zemlja u kojoj prozapadnu vlast ruši prozapadna opozicija. I tako nekoliko mandata. Sve dok Šešelj ne bude zamoljen, iako u invalidskim kolicima i potpuno senilan, krenuvši autoputem prema Karlovcu, od strane SAD, da preuzme vlast i stabilizuje Narodnu Republiku ZKNNPK, Zemlju Koja Nikad Neće Priznati Kosovo. Srbiju će dotada mrcvariti sa raznim politikama. Ne traži se priznavanje Kosova ali građani Srbije koji u imenu imaju drugo slovo R neće moći vršiti proces male nužde na međunarodnim aerodromima EU. Obećavaće joj aplikacije, kandidature, nostrifikacije. Unedogled. Dok se ne približi otkidanje Vojvodine, Srema, Bačke, Sandžaka. I Sićevačke klisure. Nikada neće ući u EU. Jer EU neće stići opstati dotle.
Kosovo će napredovati u tehnologiji prerastanja vojne baze u nosač aviona. Vlast na Kosovu, albanska,potpisaće memorandum o trajnoj fedraciji sa vlastima Vojne Baze, pri čemu će unutrašnju komunalnu čistoću održavati federalna jedinica kosovskih Albanaca a ostale poslove će naređivati federalna jedinica putem Vojne pošte 14337. Predsjednik prvopomenute federalne jedinice, inače Tačijev unuk, imaće pravo dvaput godišnje da dođe u federalnu jedinicu Vojne Baze na čišćenje cipela i prodavanje kokica i kikirikija.
BiH. Vlasti Prvog Hrvatskog Entiteta konačno će izdati dozvolu da se U Jajcu može jednom u deset godina, na grob Neznanom Bosancu, položiti buket od 1995 crnih ruža u komemorativnoj ceremoniji Smrt Države koja nije postojala. Broj 1995 simbolizuje iluzornu godinu nastanka BiH u Dejtonu. U Dejtonu će tom prigodom položiti Onog stvara. Marionetska Vlada u Sarajevu, koja je već osmi mandat pod direktnim uticajem Banjaluke, donijeće odluku o tome da se na području od Miljacke do Bentbaše može objavljivati vlastita vremenska prognoza koja će biti pod nadležnošću neovisnog regulatora sa sjedištem u Piskavici kod Banjaluke. Vlada Republike Srpske odobriće novi kontigent zapošljavanja stranih radnika sa matičnim brojevima u regionu Kaknja, Tuzle i Bihaća u količini od 375.000 srednjeobrazovanih jedinki.
Turska će ostati izvan EU, izvan Kurdistana, izvan Izraela i izvan Bugarske. U pogodnoj deceniji zamoliće Srbiju i Republiku Srpsku da joj na sto godina dozvole izmiještanje i iznajmljivanje Na Drini Ćuprije radi lakšeg povezivanja u uniju sa Irakom i Iranom. U tom periodu će se Na Drini Ćuprija zvati Davutmostoglu.
Da, i u ovom vijeku izumrijeće Pedi Ešdaun, Kristijan Švarc-Šiling i Ejup Ganić.