уторак, 3. август 2010.

ODLAZI NAM JETRVA RAFI
Još otkako je Evlija Čelebija, turski putopisac – lažov, koji nobelovu nagradu nije dobio samo zato što tada nije postojao dinamit, a koji je o Bosni imao realne predstave u stilu: Oko Banjaluke rastu šljive veličine tikava a zerdelije su im ko lubenice, nije veća smlatisvrata pohodila ove prostore, sve do Rafi Gregorijana poznatijeg kao Stejt.
Ne bi se to, šire, ni znalo da Rafi nije, kao jetrva u nekoj sarajevskoj emisiji, pričao o svojim predstavama o pojedinim političarima.
U stvari pokazao se kao šizofreni namještenik međunarodne zajednice, ili već koga. Imao je podsvjesne izaponoćne gubernatorske more. Pripremili smo sve za smjene, kažnjavanja, mjere, ali, eto, PIK nije podržao. Nas, koliko sam shvatio, iz Ohaera. Mjere su se odnosile na negiranje genocida i na najavu referenduma. Na Dodika.
Druga strana šizofrene Rafijeve ličnosti je ta jetrvska.
Pričajući o svojim predstavama i impresijama o pojedinim liderima u BiH vidljivo je kakva amaterska kulturno-umjetnička društva i hlebinske škole naivaca upravljalju ili nastoje da upravljaju Naseobinom koja sebe zove Država.
Te razočarao se u ovoga, te iznenadio ga ovaj, te ovaj nije takav kakav izgleda, te ovaj se promijenio a ovaj promijenio mnogo stranaka.
Koliko vidim, najviše mu se srcu lijepe nizdlake plačipičke.
Njegovi podaci, i njihovi, trebalo bi da sadrže barem rečenicu iz programa SNSD, iz 96.: BiH je stvar sa dva entiteta i tri ustavna naroda. Dakle, SNSD i Dodik se nisu sjetili toga 2006. A za Dodika, npr. trebalo bi da negdje u nekom dosijeu stoji da je od Vlade Republike Srpske, u svom prvom mandatu, tražio, i dobio glasove, da on i Vlada daju ostavku zbog arbitražne odluke za Brčko. Nije se Dodik promijenio moj, Rafi, ni mi (pogledati moju knjigu iz 2005. pod umilnim naslovom “BiH ne postoji”) nego ste htjeli da promijenite Bosnu, jebala vas ona, i da ukinete Republiku Srpsku.
Ipak, oduševio me istorijskom rečenicom. Iznenadiće se mnogi. Za koji mjesec. Čeka me mjesto u Stejt departmentu u odjelu za Evropu, referent za borbu protiv kriminala i korupcije u BiH. Vidjeće mnogi da Stejt deepartmnent nema prečeg posla već da gonja Keljmendije po brdusinama Naseobione.
A ako se bude pokazao, možda ga unaprijede u referenta za vodostaj Save.