понедељак, 2. август 2010.

KOMANDANT TRAPA, MAŠOVIĆ
Amor Mašović, predsjedavajući Instituta za traženje nestalih, dvostruka je ličnost. Čovjek koji obavlja takav jedan humani posao ne bi trebao da bude mračnjak, zloum, kakvim se već godinama predstavlja u javnosti.
Da neko ozbiljno razmišlja da se proces traženja i identifikovanja nestalih uljudi, morao bi Mašovića skloniti sa tog mjesta.
Ali on se i dalje eksponira kao crni gavran, lešinarska orlušina nad blatom i kostima vinih ili nevinih žrtava građanskih ratova na području Naseobine BiH. Čak najavljuje i svoj dugotrajni angažman jer govori o osam i više hiljada lica koja treba naći i ekshumirati. A to će u ovako efikasnoj djelatnosti trajati još pedeset godina.
Mašović je u opsežnom intervjuu komentarisao političke navode Milorada Dodika. Ne shvatam kako se radi o istim ravnima i po čemu je zadužen Mašović da se petlja u strateške političke koordinate BiH.
Uglavnom, Mašović, direktno iz gomile ljudskih kostiju, izvikuje da o sudbini Bosne oslučuju sami Bošnjaci i ona će postojati dok oni budu htjeli. Oni koji misle da se mogu osamostaliti, treba da znaju, telali Mašović, da generali susjednih zemalja neće više poletjeti ovdje da čine genocid i zločine, i da idu u Hag, poslije, zbog toga.
Na taj način je Mašović poručio da će secesiju, kako on zove samostalnost, u krvi ugušiti Bošnjaci. Jer sami odlučuju o sudbini Bosne. Prvi put su sada u toj prilici. Zagreb i Beograd, na koje on misli, neće smjeti da se miješaju. BiH je sada država sa svojim granicama.
Smiješno je da polemišem sa lešinarem. Granice BiH su labavije nego granice Srbije, one koje opasuju i Kosovo.
Ali je zabrinjavajuće to mišljenje lešinara iz gomile blata i kostiju. On govori ono što najveći dio sarajevskog bošnjačkog političkog inkvizijata misli. Bunu secesije ćemo ugušiti u krvi jer je nas više i prvi put je državna sablja u našim rukama. Bosna je naš trap i u njoj su utrapljeni Srbi i Hrvati, po našoj volji i dokle mi to budemo željeli. Iz trapa se, inače ništa ne nosi, ako neko želi da ide.
Monstruozne riječi Mašovića: Bošnjaci, kao većinski narod, prvi put su u prilici da odlučuju o sudbini BiH. U smislu kakva će ona biti i do kada će ona postojati, govore o tome da se ovdje formira logor i da BiH polako postaje tamnica naroda.
Obzirom da Mašović nema stranku, da se ne bavi političkim programaima, on samo prenosi većinsko mišljenje kojim je okružen.
Da je na znanje.