петак, 19. март 2010.

KONAČNO BOŠNJAČKI NACIONALNI PROGRAM!
Esbebe Fahro je u Tešnju, na stranačkom skupu, izjavio da je vrijeme da Bošnjaci dobiju nacionalni program i da se vole. Jer je poslije prelaska Alije na ahiret, nastao jetrvski bošnjački vakat (malo sam preveo Fahru).
Iz čega zaključujem da će SBB stranka ponuditi bošnjački politički program, na osnovu tog nacionalnog programa.
Konačno.
Bosna i Hercegovina je na rubu propasti i raspada najvećim dijelom zbog pogrešnog političkog alata bošnjačkih stranaka, odnosno bošnjačkog političkog kruga uopšte. Shvativiši da su bošnjačke političke stranake, i face, zadužene za BiH, jer ih je Alija ubio u pojam sa onim da će, on, usrani komunistički zatvorenik sa Bara, za nju žrtvovati mir, oni su mnoge zločine počinili, nepotrebno, u BiH, praveći od BiH svoju BiH. I mnoge tenzije izazvali, mržnju produkovali, odbojnost nadojili, sve do bespovratka.
Zbog tog insisitiranja, bošnjački politički cirkl je i hrvatsku političku scenu, sve do sada, držao u dezorijentaciji. Ona se, logično oslanjala na stvaranje Države, Podržavljenje, Bihovanje, Sarajevstvo, uz, vjerovatno, malo lažne nade da će im pripasti dio tog Državnog kormila. Za to vrijeme nisu gledali sebe dok su bošpolpart u Saraju polako završavale posao sa njima i okretale se Srbima uz Državna Sranja: Reforma policije, Ustavne promjene, Funkcionalna država, Jedna adresa...
Svi su bili pomalo naivni, ko uspaljeni seoski golobračić sa raspuštenicom, kod ovaca. Samo da joj stavim ruku međunoge. Samo da rasturimo Esdees i ode Republika niz vodu.
Esbebe je dobro razumio vakat. Da bi kuća opstala, ukućani moraju da znaju šta hoće.
Interes bošnjačkog naroda nije unitarna i centralizovana BiH, mala, blijeda i lošija kopija srbizirane sfrj, niti stopostotna BiH, niti jedinstvena BiH. Interes Bošnjaka, kao i svih, jeste široka, komotna, decentraliozovana, moderna zajednica nacija.
Ako nije kasno.