четвртак, 18. март 2010.

DANAK REGULATORNE AGENCIJE
Regulatorna agencija za komunikacije, poznatija kao Kemoterapija pod ravnateljstvom Lijepog Keme, kose brenovane, počela je da uzima Danak u krvi Bosni i Hercegovini.
Za poistovjećivanje sa Hitlerovim nacistima na FTV-a ni žuti karton a za neki digitalni signal RTRS-a, testno emitovan sa nekog banjalučkog brdašceta, 100 iljada marki, sunce ti jebem.
Nije toliko bitno što je u nekoj, inače morbidnoj, emisiji, rukovodstvo Republike Srpske pretvoreno u Hitlera i co. Nazovimo to i slobodom stvaralaštva, zbora i govora. Mada mislim da se radi o sistemu. Najprije ćemo reklamirati ograničeni genocid u Srebrenici, kao da se genocid tako gradira, fišek genocida, pregršt genocida, mali genocid, srednji genocid, prošireni genocid... reklamirati dok svi ne pogube živce pa počnu da ga negiraju. Onda ćemo tražiti zakon protiv negacije genocida. Pa Rezoluciju. Pa ćemo, istovremeno, sistematično, Republiku Srpsku zvati i imentovati genocidnom. A onda će, naravska stvar, i svi Srbi biti genocidni. Zato i sarajevske novine Dodiku dodaju brčiće. Zato i Filandra meni imputira elemente fašizma a drugi me nazivaju Gebels.
Ali, recimo – kreativnost. Slobodno novinarstvo.
Opasnost je u tome što RAK, Državni Regulator, kako vole da ejakulatorski zbore Državotvorci, daje dozvole za takvo djelovanje i poistovjećivanje. Sjećam se kada su došli oebsovci u BiH, medijaši sa najboljom evropskom praksom i počeli da iskorjenjuju jezik mržnje. Niko od novinara nije smio da napiše tiječi: ustaša, četnik ili slično. Jezik mržnje, jebote. Ajde da se volimo.
Sada RAK, kao najbolji nasljednik oebsovaca, svojim odlukama daje halal-crtifikat za anticivilizacijska poistovjećivanja. Tako je, sjetimo se, Ustavni sud Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine, bezazleno, dao dozvolu za osnivanje nacionalnih stranaka. Sitnica. Samo nije rekao da to nije u skladu sa tadašnjim ustavom.
Ali dobro je to što radi Odjel Kemoterapije.
Uvjeren sam da oni koji nas poistovjećuju sa nacistima i Hićom podsvjesno pokazuju da ne žele da žive s nama u istoj Državi.