уторак, 9. фебруар 2010.

SISTEMATSKO PRODUKOVANJE MRŽNJE NA FTV

Posljednji slučaj fašizacije predsjednika SNSD Milorada Dodika na Federalnoj televiziji, jednom od javnih servisa, jedan je od najkrupnijih razloga da reaguju zvanična tijela na zajedničkom nivou, koja to neće učiniti, i da to osude sarajevski politički zvaničnici, koji to takođe neće učiniti.
Sistematski govor mržnje produkovan iz Sarajeva, uz asistenciju dijela međunarodne zajednice, obavlja svoju drugu etapu. Prvo je Republika Srpska proglašena genocidnom, sada se njeni lideri ocjenjuju fašistoidnim a u trećoj fazi i svi Srbi će biti etiketirani fašizmom i genocidom.
Javni mediji, pa i FTV, govore samo ono što sarajevski intelektualci i političari misle, nastojeći pri tome da u to ubijede i javnost.
To što radi FTV, njihova glavna politička emisija, a i BHT, prelazi, i prešlo je, prag minimalno potrebne tolerancije za zajednički život u BiH.
SNSD smatra da nije potrebno na takvo djelovanje vraćati istom mjerom jer to prelazi granice političkog, evropskog i civilizacijskog praga.
Ali treba biti svjestan činjenice da je ovakva politička tehnologija najbolji rad na raspadu BiH.
Nije potrebno trošiti previše energije na to. Sarajevo radi najbolji posao za dezintegraciju BiH. Jer, kada se dezintegracija dogodi u glavama običnih ljudi, onda sve i de prirodnim putem, nema rata ni krvi. Svako sebi.