петак, 17. октобар 2008.

SIPA ZAPLIJENILA
ORUŽJE ČIČE ROMANIJSKOG
Jedna od bezbjednosnih ispostava u BiH, OOUR SIPA-Nesalomivi, objavila je veliku žetvu oružja i municije čime je, kako se sugeriše, prekinula lanac šverca oružjem koje je bilo namijenjeno Evropi a ne za domaći terorizam. Još će neke ljude, koji su sada u inostranstvu, sačekati da pristignu pa će ih pitati za neke stvari, reče naozbiljeni visoki operativac Eliot L.
Zaplijenjeno oružje sastoji se od: mitraljez šarac kojim je pucao Čiča Romanijski, ili Joja sa Kozare, neutvrđenog dana, po mrskim Švabama i ostalim kolaboracionistima – komada 4, pištolj bereta sa prigušivačem napravljenim od auspuha motora Tomos APN – komada 3, ručna bomba kragujevka, zelenjuša, koju je Čedo najradije nosio kući na odmor kako bi se kurčio u lokalnoj kafani i koju je, kadgod je imao priliku, prodavao balijama za šteku cigareta – komada 10 ili više...
Odmah sam zamislio kako je oružje prodano u Holandiju, na primjer, i kako je tamo neki Vand der Vim uletio sa šarcem i bordel i zatražio da se poskidaju sve prodavačice vještačkih orgazama ili će pucati. Mogu zamisliti paniku kad ga je Van der isukao onako rđavog i konzerviranog. Ili, nedaj bože, zamišljam da je oružje došlo u Njemačku, nekom unuku od onih po kojima je taj šarac pucao, pa da je proradila ta germanska sklonost ka korišenju istog. Sa tim mitraljezom bi ojadio banke gore nego svi sekundarni krediti iz američkog legla zajedno.
SIPA ovim sramoti ne samo sebe nego i zemlju za koju radi.
Neko treba da kaže tim ljudima da je to farsa kao i zapljena dva grama heroina za cijelu noć.
Znam da su htjeli da daju ozbiljnost zajedničkoj instituciji Države BiH d.o.o. nakon što im je iz Republike Srpske poručeno da trebaju da imaju nalog za svoje poslove oko zgrade Vlade. Ako će oni što su presjekli lanac neovlaštenog prometovanja zarđale gvožđurije istraživati i poslove u građevinarstvu, ne smijem ni zamisliti rezultat.
Takvog oružja, i u mnogo većim količinama, ima po trapovima duž rovovskih linija u BiH, gdjegod zakopate. Da ne optužujem ljude koji su bili borci i koji su to oružje, nek se nađe, nosili kući i zakopavali za dan kada im se unuk bude ženio, pošto je odlazak u vojsku propao kao svetkovina za probavanje dugih cijevi.
Das nisam čuo ton iz te tv storije, pomislio bih da se radi o nekoj aukciji.
Jer, nemoguđe je da niko u ovoj zemlji ne zna kako je, recimo, oružje iz BiH došlo u Gruziju a da nam se servira kako su sipavci otkrili četiri zarđala šarca.
Da ne pominjem ilegalni ulazak oružja pred rat i u toku rata i sankcija za prodaju oružja i municije BiH.