среда, 2. август 2017.

НАШТА ЈЕ СПАО
ГОВЕДАРИЦА.
МЕКТИЋ МУ ГАЊО
ДОДИКА ЗА ЗЛАТО
А ОН ДИРТВ ЗА ПРЕДСОБЉА.

11. Колико пари Папуча имаш у стану.

Самопонижавање Актера Српске Политичке Сцене, мислим и на србијанску и на српскијанску, индикатив је страног утицаја, намјесништва, пузолизње, ниског гологузја и одуства сваке националне свијести.
Српски Народ, и ниједан народ, не може ни при помраченој свијести, себи изабрати такве нискокарактерне Лидркаџије и Вођитутке.
У добу када се ради о прекретници, или коначно уништење Српске Државности, што је корак ка уништењу Срба, или Опстанак, вођство и иргети Српске Демократске Странке, највеће Националне Странке са обје стране Дрине, баве се маргиналијама.
Ако занемарим елементарну људску глупост да је немогућа мисија да они који су у Опозицији хапсе оне који су на Власти, морам констатовати много опаснију бољку.
То је одсуство било какве Националне Свијести.
И одговорности. Јер и Опозицијаима своју Националну Одговорност.
Ако занемарим чињеницу да је Вукота Говедарица случајно дошао на мјесто Предсједника Есдееса, мада они немају бољега, све су то гусле од врбовине, морам да се питам како то да, релативно, млад човјек, Херцеговац, дакле, није Глупи Босанац, не може да схвати шта треба да ради.
Или барем да покуша.
Како није могао да схвати да је Мектићева Кила Злата, врхунско политичко понижење, и његово лично и оног политичког конгломераторијума који га је дао на то мјесто. Чак и да је јасно да је украдено двије тоне злата, то није посао једног Државног Министра, како Мектић воли да га се иментује.
Тако и за директора Телевизије Српске.
Чак и да је опљачкао цијелу стамбену зграду, није посао Предсједника Српске Националне Странке да се тиме бави.
Већ да обнавља СДС, предочи Национални Политички Програм, побиједи на Изборима, консолидује Државу Српску, оспособи Институције и Систем, који ће да хапси за злато, станове и папуче. Ако има судског основа.
Овако, Предсједник Српске Демократске Странке се промовише као истурена рука Јетрва, доушника, службаша, трачера и ситношићарџија.
Од Вућића до Вукоте*, све мој до мојега.

*Због вакије друг је Тито осново Високу Школу Политичких Наука, данашњи ФПН у Београду.
Данас, они, иду у Високу Школу Америчке Амбасаде.
Што само по себи није забрињавајуће.
Забрињавајући је толики сумрак који се надвио над Српском Демократском Странком.