понедељак, 31. јул 2017.

СДС СЕ ПРЕМИРИСАО
ПАРФЕМОМ
КОКО БАКИР 5

Вођство Српске Демократске Странке, очито, не схвата какве су посљедице њиховог прихватања Пробосанске Политике и уласка у Власт на нивоу БиХ, а против Републике Српске, са Бакиром Изетбеговићем и Странком Демократске Секције.
Ни након три године мандата.
Обећање које им је дато из Једне Амбасаде, о чему им је лагао и Иванић, и што је јамчено из Кројачнице за јевтине траље БиХ, да ће им овај мандат у Сарајеву гарантовати рушење Додика и СНСД, и долазак на власт у Српској, послужило је само Лудом За Јебање.
Есдеес, односно Савез За Промјене, који је само друга епизода Савеза За Нагуз Есдееса, послужио је за спашавање Бакира Изетбеговића, за његово дивљање над Републиком Срском и за његово довођење у Републику Српску, што је он најавио Апелацијама Уставном Суду Српске и симболичним доласком Обрену Гази Петровићу у Добој.
Не ради се о Српској Демократској Странци. Ради се о њеном Вођству, које је оличавао Босић а даље унедоличава Говедарица.
Ну. Пошто ће цијену платити Есдеес, могу сматрати да се ради о Есдеесу.
Есдеес је цијену већ платио. За тако велику странку, непојмљивим одласком многих важних актера Есдееса или њиховим умртвљивањем, пасивизовањем или тихим одстрањивањем.
Какогод то разнородни случајеви, и Актери, били, штагод им се могло замјерити, то је Тренд који је забрињавајући.
Али то је само најава плаћања праве цијене.
Цијене на Изборима 2018е.
Јер, то су Актери који су учествовали у гласачкој количини Есдееса. То нису анонимни активисти на локалу. Већ су политичке звијезде и на локалу и на републичком подручју.
Огњен Тадић је добио више од триста хиљада гласова. Какогод разабирали, али је велики дио добио због тог имена и презимена а не само од муслимана, антидодиковаца или дисциплинованих Есдеесоваца.
Када би се сабирали реални гласовни потенцијали свих тих дисидената, избјеглица и протјерица из Есдееса, број би био вртоглав.
Ако оставим по страни тај збир појединачних штета као другостепени фактор, првостепени се не може занемарити.
Бирачи одлуке о гласању доносе на половини мандата.
То је збир општег дојма, подвсјесних инпута и рационалних увида. При чему прве двије учествују као двије трећине Бирачке Одлуке.
У овој задњој трећини су чињенице као: стални гласачи, чланови, дјеловање организације... и то се тешко мијења. Риједак је Политички Чин неке странке који ће утицати на рационалну и свјесну одлуку по принципу Сад нећу гласати за Оне, гласаћу за Ове.
Управо те прве двије збирнице, погубне су за Есдеес. Мада ће и из треће бити осипања. У мјери у којој су протјерице имале утицаја међу бирачима и у генерисању рада Организације на терену.
Општи дојам и подсвијест Есдеесових гласача, а и других, оних што гласају против Власти, рањиви су због тога што овдашњи српски живаљ нема особине компримиса, помирљивости и трпње, какву има Србин у Србији.
Овдје Издаја друкчије звони.
Онај ко је рачунао да ће синдром Вучић проћи у Српској као и у Србији, лагано низ Тија Реко Мораво, преварио се.
Уз ризик да будем оптужен за жртвогонство, морам рећи да за Косово није дато толико живота колико их је дато за Српску. Јер Рата за Косови и није било. А шиптарске жртве мало кога по Земљи Србији занимају.
Есдеес би, као национална странка, као номенклатура националног покрета из Рата, то морао први да има на уму.
Мислим да нико у Есдеесу нема храбрости да пројектује смањење броја гласова о које ће главом ударити у октобру 2018е.