уторак, 15. август 2017.

НОВА УЛОГА МЕДИЈА
-      УБИЈАЊЕ ЖИВЕ СИЛЕ
ОСИРОМАШЕНИМ ТЕМАМА

Готово је незамисливо да је Комунизам, Социјализам, и на крају Самоуправни Социјализам, беспријекорно владао Медијима, користећи и очигледне и грубе али у много већој мјери, софистициране механизме система и систематичности, са много већом друштвеном, државном и националном користи него што је то случај данас, у залуталој и лажној Демократији.
И да је људима, данас, под таквим Медијима, угодније него некад.
Шта је то у Људском Бићу што га вуче Медијском Главићу.
Дабоме. Медији нису Првооптужени.
Али јесу Првонагужени.
Оне које је инсталирала залутала и лажна Демократија, Медији само даље копирају, лажирају и прононсирају. И тако постају сукривци или кривци за суноврат Јавности и Колективне Свијести цијеле НДД Сфере.
Као што Медији не могу да се отргну из тог загрљаја тако се Политикоиди Лажне Демократије, разни Мектићи, Јуске, Вукоте, Станићи... не могу да се издигну изнад врзиног кола Лажних Тема Демократије.
Данас је Мектић имао Конференцију За Медије. Колико сам прелетио, свађао се са неким женама из правосуђа. То је по хиљадити пут.
Та КЗМ узорак је за ширу социолошко-политиколошку анализу јавног одлагалишта сваког Политичког Простора на подручју бивше Југославије.
Само у Лудници неки Мектић може да се, из неког угла смрдљиве собе, свађа са Правосудницама. И цијелој Лудници држи предавања о томе шта је пријетња не фејсбуку а шта је полицијска заштита.
Мектића је, нажалост више него Медија. А Медија више него Мектића.
Та два ешалона уништавају све пред собом и испод тог ваљка нико се неће извући.
Јер. Јавност је та која поставља љествицу рекорда и рејтинга. И спрам ње се валоризује сваки Јавносник, свако онај ко покуша нешто да каже. Па је већ сада извјесно да више нико и не жели да говори о нечему што је нормално, или што је предлоговно, што је промисливо.
Пошто је извјесно а ће ударити у Зид Игноранције.
Или ће га, ако буде среће, убацити у бубањ са Мектићима.
Дијагноза Маршала Маклуана, од прије пола стољећа, да је свијет, уз нове, телевизијске, Медије, постао Глобано Село, данас је значајно трансформисана.
Он је, врло брзо, постао Глобално Сијело.
А данас је то Глобални Сокак.