субота, 24. јун 2017.

НЕВИДЉИВА
ПОЛИТИКА
И ЕКСТРА
ЕКСПОНИРАНИ
ПОЛИТИКОИДИ

Велики Кројачи, који су обавили, на простору бивше СФРЈ, стратешки посао, ствари су препустили технолозима. Оперативни Технолози, пак, инсталирали су овдје такве системе и такве поставе, да су Политику, гововорим о Националној Политици, Економској Политици, Социјалној Политици, Опстанку, дакле, не о дркању иза живице, претворили у скуп транспарентих умоболних манифестација и тако је трајно и неповратно таблоидизовали. Или, таблоидиотизовали.
Слика од Милион Ријечи, са јучерашње Вугурације у Београду, на којој извјесна Баба Прдара долази на догађај у неким јевтиним отпацима завјеса, рестлова код Кинеза Ђуре, кроз које се провиди и гдје се виде црвене борделске гаћурине из курвањства америчког Запада у доба градње пруга, лошег вискија и мртвих Индијанаца, објашњава Политичко Стање Нације.
И свих Нација Старог Сфрјишта.
Баба Прдара је јавна подржница Вугуруа.
Она је позвана на Вугурацију.
Она је дио макрамеа којег је произвео Запад.
Мада то изгледа као производ Вугуруа.
Али, није.
Тај макраме произвео је и Вучића.
А Вучић прави хиљаде малих Вучића. На Политичкој Сцени.
Пазећи, при томе, а мислећи да ће на тај начин одбранити себе а зајебати Странце, Запад, тако што неће имати кога да инсталирају за његовог насљедника, да буду много мањи од њега, Устоличеног Узорка.
Ну. Запад управо то и хоће. Управо тако је пројектована теннологија.
Кад срушите Вучића, организовано тако да сте га побиједили на јавној и изборној сцени, може доћи само гори. И то не било како гори. Већ, много гори.
Као са Аном Брнабић. Која је модерна србијска Рафаела  Не Кара. Она је дошла послије Вучића.
Треба ли да приповиодим ко може доћи послије Наде Мацуре.
Неко са залихама од десет реченица коментара о времену.
Ја мнијем да је десет година потребно да се дође на Власт, говорим о озбиљној Политичкој Странци. Али ми стално доказују да је довољно и десет мјесеци.
Да је потребно десет година провести у неком послу па рећи, јавно, важну политичку ствар. А стално ми доказују да је важно било шта рећи, и нешто ситно урадити, и провести десет година у важној политичкој ствари.
Не разумијемо се, јебига.