среда, 15. март 2017.

БЕЗ СТРАНАЧКЕ
ОРГАНИЗАЦИЈЕ
ИЗБОРИ СУ
ТОТАЛИТУРА
ИЛИ АНАРХИЈА

Видим. У Србији се малобројна Јавност увесењава Вучко Трансом.
Аутобусима који возе посјетиоце на тридесетак предизборних скупова по Србији, колико ће их имати Вучић, током своје Предсједничке Кампање.
Вучић нема Организацију, нема механизам, који ће чланство да прикупи за посјету неком скупу.
А без доброг скупа, он као Бог Поглавља, Вебера, Ангеле и Шест Мигова, не може.
Број посјетилаца на скуповима и митинзима ни на који начин не предвиђа, не најављује, нити гарантује резултат на Изборима.
2012е, СНСД је имао уобичајену посјету скуповима по општинама, негдје чак и већу него на претходним општим изборима, без доласка чланова и симпатизера из других општина, па је, опет, изгубио 20 општина.
Слично је било и 2014е. Па је вратио скоро двадесет општина.
Узрок је био у насиљу над организацијом. Тада је, 2010е, у Есенесдеу звршена фаза Странка Политичка Породица а почела фаза Бобаризације Странке.
Сада, на многим мјестима, Организација даје резултате сама од себе. А гдје се потпуно уклопи у Структуру Странке, као у Бањалуци, даје сјајне резултате. На дугорочној основи. Јер, поред побједе, трајније онемогућава друге Организације.
Србија политички пада јер ни једна Велика Политичка Странка, одавно, нема Организацију.
Тамо и Странаке и Организације праве Службе, и домаће и стране. Или у кооперацији.
Тако је пропао Милошевић, јер није схватио да инерционо претакање СКС у СП даје добар темељ а тражи велики рад на терену. Тако је пропао Коштуница. Јер Српски Национализам, који је у ваздуху, треба да падне на неку Организацију. Коју он није имао. Тако је пропао Тадић, који је леп, паметан и жут. Али му је организација била у испарењу. Тако је направљен СНС. Јер је чврста органазција Радикала префарбана преко ноћи.
Али на њој Вучић неће опстати.
Јер је девастирао Организацију.
Да је нема, јасно је и по тим аутобусима. Јасно је и по синтагмама Сигурни Гласови и Капиларни Гласови.
Јасно је по Таблоидима који га прате. Јасно је по Јапаја Синдрому.
Нико други, такође, нема организацију. Јеремић и Јанковић су пали с неба. Шешељ и није ту да би побиједио. Оно хода око куће и, повремено, на прозору, плаши Драгицу.
Избори, без Страначке Организације могу да се одвијају само као Тоталитура или као Анархија.
Вучић користи прву технологију.
Њена суштина је у томе што је веома ефикасна. Али је једнократна. И условљена Влашћу коју мораш имати у параинституционалном и ванпарламентарном облику.
Стога ће Вучић, највјероватније, сада побиједити.
То ће њега, привидно, ојачати.
Ал ће Србију, неповратно, ослабити.
Странке, дакле, које не граде своју Организацију, на принципима здравог колективитета и политичке фамилијарности, на реалном економском и националном програму, дугорочно уништавају Нацију Државу Друштво.
Нажалост, то бирачи не гледају тако и не кажњавају, на вријеме, актере.
Подсвјесно, чекају да сами пропадну.