субота, 4. март 2017.

НЕМА ПОДЈЕЛА И
ПОЛИТИЧКОГ НЕЈЕДИНСТВА
У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

То је био само циљ Америчке Амбасаде и Бакира Изетбеговића.
На који су, преко државног и бриселског лизала насјела само Четири Сазапина.
Иванић. Шаровић. Мектић. Црнадак.
Да, најприје, откарактеришем Четири Сазапина.
● Иванић. Уопште није насјео. Он је високотехнолошки лондонски производ Перфидне Наивности. То је савршен транзициони политичар, у процесу уништавања и отимања националних држава и територија. Не зна ништа, нема никакве референце а све умије да обави и излаже.
Његови успјеси су за неолибералисте, морганисте и територијалисте савршено прецизни. Као што је продаја банака у Српској за 1 Еуро.
Он је довео банкарски сектор Српске до ове пропасти. Да су остале Банке, од којих су најмање двије биле огромна полуга финансијског сектора, никада не би дошло до формирања или узлета банака које су данас пропале.
За њега су, као Члана Предсједништва, гласали Бошњаци. Дириговано и манипулативно.
● Шаровић. Од њега је корист иста као и кад би га прикључили на ону машинску мужу. Ниђе млијека, ни за ногом да се итне. А и што би се измузло од Шаруље, он би све сјебо јевтиним млијеком из увоза.
Шаровић је типичан Караџићев, Есдеесов, петолинијаш. Некомпетентан, национално диверзификован, психолошки оптерећен да докаже да није требао имати санкције као политичар. Па, сада, ради и оно што се од њега не тражи.
Његова највећа грешка је што позицију на којој је схвата озбиљно. Не схвата да је све фарса и фасада.
Од Четири Сазапина, Шаровић је једини Есдеес.
● Мектић. Приручно средство партизанског ратовања. Отприлике, кад ти у великој машини треба СКФ-ов зупчаник, а ти га немаш, онда направиш од иверасте плоче. Партизанија у Сарајеву, Ам Амб и Бакирови фесери, користе Мектића за најбесмисленије послове. Као што је Кила Злата и хапшење Додика, Перо Симић руши Александра Вучића.
Мектић није Есдеес. Он је испод контроле квалитета Есдеесових кадрова.
● Црнадак. Ситностраначки апаратчик. Од оних којих има у свакој странци, на шлепере. Ко шећерне репе у кампањи. Такви типови су чести у странкама које су манипулативне и које своје успјехе постижу Нако. Па нико и не зна колико је ко допринио а колико није. Кога видиш да је стално захуктан, стално прави загонетне фаце, стално зове Шефа, припишеш му и заслуге. Он је дотад већ изградио ђон да може да прихвати и Министарство Иностраних Послова, СТЈ.
*
Есдеес је, дакле, другипут, наивно искориштен. Истина, има ту још неких Есдеесоваца, Босић, Тадић, Пандуревић... али у Четири Сазапина, само је један.
Укључујући и ове послије поменуте, цијела та Политклика није Есдеес.
Да јесте, не би се толико њих важних, препознатљивих и већ изграђених Есдеесоваца, одвојило и прије половине мандата.
Не би се Бањалучка организација урушавала ко пољски нужник након смрти домаћина.
Не би Бореновић бацао бомбе да ће Иванић опет бити заједнички кандидат.
Не би Есдеес размишљао да се ријеши те гамади око сијалице и да сам иде на Изборе 2018е.
Када се све то узме у обзир, а нарочито резултати Локланих Избора 2016е, чињеница да Есдеесови бирачи нису гласали за овакву несрпску политику измећарења Бакиру, јасно је да у Републици Српској не постоји никаква подјела на Криминалне Сепаратисте Есенесдеа и Бриселске  Пробосанске Патриоте Сазапа.
Постоји само подјела на Републику Српску и Четири Сазапина. Са нешто пратеће менажерије.
Есдеес, иако је већ касно, али биће још мандата и још избора, мора изаћи из те Ранжирне Станице зване Савез За Промјене, мора се опскрбити Здравим Националним Кадровима и формулисати Националну Политику. Тако ће престати да буде тегљач Педепеу и разним Шукаљинама, Црнодарима, Дроњарима па и Хајнехај Михајлима, Боренима...
Есдеес ће на Изборима 2018е попућкати.
И то ће бити доказ да Српска није подијељена. Да њена политичка сцена није сукобљена и поларизована.