среда, 22. фебруар 2017.

ПОРЕД ХЛАДНЕ
КОЕГЗИСТЕНЦИЈЕ,
СРПСКА У БиХ
ТРЕБА ДА ПРАКТИКУЈЕ
ПЛИВАЈУЋУ ПАРЛАМЕНТАРНУ
ВЕЋИНУ

Почетници и Натуршчици за формирање и избор Заједничких Институција на нивоу БиХ, користе синтагму Владајућа Коалиција.
Тако се сада за СДА, ХДЗ и СЗП употребљава та синтагма.
По пракси и по уџбеницима, мада ни једно ни друго не вриједи за Насеобину какав је БиХ, то Сумануто Јебалиште страних зецова и домаћих дрекаваца, не може се говорити о Владајућој Коалицији.
Јер, једноставно, не постоји Политички Програм око којег се та група окупља.
Ради се о Тронационалном Конгломераторијуму од којег је један Национални, један Вјерски, један Издајнички.
Синтагму Владајућа Коалиција употребљавају Унитаристи. Из сасвим практичних отоманских разлога.
Као што је случај и са Предсједништвом БиХ, гдје се то тијело попуњава са три стране, прецизном националном формулом, што му даје основну уставну и политичку особину, а то је Трипартитност, тако је и са осталим заједничким институцијама. Заједничким, дакле, а не Државним, како, опет, воле да кажу Унитаристи.
Јер је немогуће у БиХ, која није Држава, чак ни у свом Уставу, да постоји нешто Државно.
Представничко Вијеће Парламентарне Скупштине БиХ само је мало веће Вијеће Народа исте те ПС. Тронационално представничко тијело које представља, преко делегата, посланика, и Бираче, али и, још прецизније, Нације.
У таквом случају, чак и да неке странке желе да успосаве Владајућу Коалицију, она је тешко могућа. Јер Националне Политике немају довољно простора за формирање политичке коалиције. А и да имају, Устав БиХ и конструкт заједничких институција то онемогућава.
Трипартитност је максимум од онога што се може постићи на нивоу БиХ.
Разумије то и Бакир Изетбеговић, у случају Ревизије. Па иде ванинституционалним путем, као и бабо му, уздајући се у подршку у ЕУ и изван, како би се вјештачким правнм и процедуралним путем, опет, као и 93е, отпочела хајка на Србе и Србију.
Шта Република Српска треба да ради у таквом стању Устава и Политичког Система.
А што досад није радили ни једна политичка група, на нивоу БиХ, окупљена око СНСД, нити око СДС-а.
Треба да уведе, кроз одговарајуће одлуке Народне Скупштине, институт такозване Пливајуће Парламентарне Већине.
Као што је пливајући курс неке валуте.
Народна Скупштина би својом одлуком или актом, ако већ не може у Устав Републике Српске да се угради, сада и одмах, донијела оријентире и пунктове, на којима делегати, изабрани у Српској, у Представничко Вијеће и Вијеће Народа ПС БиХ, гласају За. За све остало Не.
У ту сврху треба одмах урадити и Катастар Српских Представника у свим Заједничким Институцијама, од најмање Агенције па даље. И с њима имати редовне вечерње школе, на основу Одлука Народне Скупштине.
Тако би се онемогућио Волунтаризам којег је знао да практикује СНСД као и Лакомислена Издаја, коју добро зна да практикује СДС цртица ПДП.