уторак, 21. фебруар 2017.

ОД ВУЧИЋА,
РЕПУБЛИКА СРПСКА
ДА НЕ ОЧЕКУЈЕ
НИШТА У РЕВИЗИЈИ

Прво. Вучићу то неће користити у Изборима. Јер тамошње Бираче не занимају ти неки Босанци.бре, Бакир и Иванић.
Друго. Нема назнака да ће Вучић промијенити пјесму Друже Нато, Ја ти се кунемо, да са твога пута не скренемо. Вучић ће наставити Сарајевизацију политике Београда. Јер је то темељ његове политичке платформе и јер је сигуран у побједу на предсједничким изборима.
Треће. Ни Вучић, ни Србија, у политичком смислу, не схватају шта значи Ревизија. Вучић, додуше не схвата ни шта значи Пекабе, али то је њихов проблем.
Четврто. Не схвата, ни Вучић, а ни ове овдје Пробосанске Прилуде, и многи низаштонејебавајући важносник у Републици Српској, да је то процес који је почео 1993е.
То, дакле, није Бакиров садашњи хир, као, тобожња припрема за Изборе 2018е. Јер је лоше прошао прошле године.
Пето. Не схвата Вучић да је то процес који је срачунат на уништавање Републике Српске.
Знају у Бакир Чадор Сарају да не могу Србији ништа. Али могу, у повољном тренутку, да пониште Српску и створе Исламску Републику. Зато Хрватима не дају прозборити о Трећем Ентитету. Јер се, онда план знатно отежава.
Шесто. Политику Београда, одавно, деценијама, мало интересује судбина Срба са ове стране Дрине. Па не интерерсује ни Вучића, нити било којег Кандидата. Највише је показао Коштуница. Али, он је најмање могао.
Седмо. Залагање, политичко, национално и за Државу Српску, може много да кошта актуелну и будућу гарнитуру у Србији. У наредних десет година. Јер су такви унутрашњи услови сторени и јер је такво окружење.
*
Стога се не треба уздати у Вучића. У неке  његове позиве на састанак. У неку његову подршку.
Наиван је сваки лидер из Српске који ће тамо отићи да чује патетику: Србија, и Ја Као Држава, увек ћемо да будемо за јединствену Босну и Херцеговину.
А неће смјети да му каже Не сери Вучићу, нисмо од тебе тражили да убијеш Бакира. Као Принцип на Миљацки.