субота, 31. децембар 2016.

МУСЛИМАНИ
У СРПСКОЈ
ТРЕБА ДА
СТВОРЕ
СВОЈУ
ПОЛИТИЧКУ
СТРАНКУ

Муслимани. Зато што је то ријеч из сретних времена. И што се они, једино изворно, тако осјећају. Све остало им се калемило, а није примало, однекле. Југословени и то. Али поштујем ако мисле да су Босанци или Бошњаци.
Пошто се Вријеме никад не враћа, тако се неће вратити ни СРБиХ, као ни СФРЈ, Република Српска неумитно иде ка Самосталности. Једног дана ће то бити Европски Призната Независна Држава Српска.
У њој ће и тада живјети Муслимани.
А да би то вријеме, од сад, до тада, прошли боље, лакше и једноставније, морају учинити нешто паметније од онога што чини Бакир и Сарај Чадор. Па и од онога што је чинио Алија Изетбеговић.
Муслимани у Републици Српској треба да формирају своју Политичку Странку.
Политичка Странка је једно од везива Нације. Један од звучника Политичке Нације. Један од најефектнијих сигнала околном свијету. Један од начина комуникације са другима.
Муслимани у Српској су сада Таоци.
Они ће рећи да су Таоци Републике Српске.
Ја ћу им рећи да су Таоци Сарајева. Таоци неартикулисане СДА. Таоци Бакира. Таоци Вета у Вијећу Народа.
Пошто Муслимана у Републици Српској има тринаест, четрнаест посто, Муслиманска Политичка Странка треба да се оријентише на то бирачко тијело, искористи дисциплинованост, и иде у Народну Скупштину. Тамо је рудник политичког представљања. А не у волунтаризму, агресивизму и авантуризму Клуба Бошњака у Вијећу Народа. Које је недејтонско и неуставно. Којим управља отуђена клика из Сараја. Отуђена и у односу на Муслимане Федерације БиХ.
Никакво Вето не може донијети добро Муслиманима у Српској. Може је само успоравати и кочити. Што ће даље навлачити мржњу Срба према Муслиманима. А то им не треба. Муслиманима.
Политичка Странка Муслимана улази у Парламент као равноправна странка свима осталима. Од политичке вјештине и политичког програма зависи да ли ће бити у Власти или у Опозицији. Али ће имати ријеч, не увијек и глас, једнаку свима другима.
Сада су Муслимани у Републици Српској у Статусу Гето Вето.
И најгоре што је, нису сами то изабрали и аранжирали са Странцима.
Пошто Муслимани у Републици Српској нису, и не могу бити конститутивни, Јер је Српска Држава Српског Народа а Федерација Држава Бошњака и Хрвата, а не могу, и нису, бити Мањина, јер у БиХ су сви припадници Три Нације, равноправни, једина њихова национална и политичка алатка за такав статус је Политичка Странка у Републици Српској.