субота, 10. септембар 2016.

ЗАБАРИКАДИРАЈТЕ СЕ
У ПОЉСКИМ
НУЖНИЦИМА
ЗА ВЕЛИКА ДЈЕЛА

Већ одавно Српска Јавност има један тоалетни папирни слој који се претвара у непропусну изолацију кроз коју не може да прође ни здрав разум, ни обична мисао, ни отворено око, нити било шта што је уобичајен људски поглед на свијет.
Тај слој се наткрилио над политиком, културом, вјером и забавом и од сваког тог сегмента узима најсмрдљивије па размазује по осталим.
Тај смрдљиви слој живи и дише помоћу медија, вјешто се маскирајући еуропејством, западњаштвом, слободом, опозиционошћу, независношћу, зависно какав пробој треба учинити и за кога треба дјеловати.
У економију се тај слој усране јавности не мијеша.
Јер о томе не зна ништа и јер тамо, одавно, царују криминалци са бојевим пуњењем.
Пошто се формирао, тај ССЈ, Смрдљиви Слој Јавности, добио је и свој прецизан задатак. Мада он тога није свјестан. Народ је, кадикад, прецизно рекао Будали не говори шта ради.
Тај задатак је, оквирно, Разарње НДД Сфере. Нације Државе Друштва.
Помоћу двије једноставне технологије.
Уништи сваку вриједност. Облати, запишај и засери свакога ко је успјешан. Ко нешто може да створи. Ко је у нечему способан изнад нас и мимо нас.
Разори Власт. Али тако да разараш и систем и институције. Јер ће то бити плодно тло да све преузму страни намјесници, домаћи диктатори и политички сљепићи. При томе пођи од неке једноставне претпоставке. Нпр. Сви су криминалци. А тиме су већи што су више гласова добили.
Случај уништења Владе Дивца у Србији и сатанисање Емира Кустурице у Републици Српској, довољни су за велику књигу анатомије тог ССЈ. Слоја Смрдљиве Јавности.
То прекривање културе, политике, па онда и вјере и нације, изметом, прелази границе Таблоидиотизације, Ћоркановштине, Припростости, Дворсколуђарије, и претвара се, неумитно, у Самоуништење.
Јер, тада преузима друге двије технологије.
Манипулацију.
И Сатанизацију.
Са једним јединим циљем. Да се заштите тихи, невидљиви, умрежени, моћници, који владају свиме. Као што су они о које је главом ударио Дивац, када је зарађене паре у Америци, покушао да уложи у Србију, у куповину Вечерњих Новости.
Зашто да се заштите они.
Зато што ће они лако да се нагоде око Издаје, Продаје, Предаје НДД Сфере. Уз помоћ оних сљепића које поменух.
Све би то било социолошки и политички хладно и  аналтично, а незанимљиво, да се смрад не шири.
Заиста је смрдљиво гледати како се, нрп, сатанизује Кустурица док његов филм у Венецији затвара Фестивал. Портал БНТВ, са крволочном сладострашћу, објављује шта је о Кустурици рекао Депардје.
Они који не могу створити ништа за Калесију или за Сурдулицу, а камоли за Венецију, а једва, стењући и напињући се, створе нешто за Пољски Нужник упрегли су се у Стопреге уништења свега постојећег.
Црни Пришт. Куга. Губа. Колера.