четвртак, 8. септембар 2016.

АКО
РЕПУБЛИКА
СРПСКА
ОДУСТАНЕ
ОД РЕФЕРЕНДУМА,
ИСПАШЋЕ ПИЧКА

То више, дакле, није политичка категорија. То није Право Народа. То је питање Политичког Карактера. То је питање Националног Достојанства.
Сви они који су против Референдума, било зато што су против Есенесдеа или зато што су за Унитарни Сарај Чадор, управо и желе да Република Српска постане то из Наслова.
Треба само поредати оне који су против, од Амамбице Кормак, до оних, у Србији, који нису способни сачувати ни празну ЗСО на Косову, јер Косово више нико и не помиње, па видјети да је то синхронизован, конзистентан, што би рекла Амамбица, систем потчињавања, обезвређивања делегитимисања, Републике Српске.
То би био још један снажан корак у њеном обезвређивању.
Медији који су деценија противсрпски, Сарај Чадорлије, Интелектуалитаријум Миљацке и Арапске Илиџе, Издајници из Сазапа, а нарочито из Босић Чадора, Уставосудобранитељи са Башчаршије, већ данима стварају пресију о излазу по коме ће Уставни суд прихватити захтјев Републике Српске а то ће онда значити да се све враћа на почетак, као да Одлуке о неуставности Дана Републике није ни било.
У исту гарантуру спада и Иванићево измишљање имена за Девети Јануар, за наредних педесет година.
Када се све то тако догоди, како желе лажни љубитељи Републике Српске, остаје почетак. А то је Апелација Бакира Изетбеговића.
То и јесте главнипроблем. Господо и другови Кретени.
Одакле право једном Бакиру, једном Бошњаку, једном муслиману, да пред Уставним Судом, који нема надлежности за то, покреће питање Дана Републике који обиљежава дан и прије него што се догодио Дејтон и настала БиХ.
Ако Република Српска одустане од Референдума, то ће право трајно уручити Бакиру, и свим будућим Бакирима у руке.
Онда ћемо их питати, у врло блиском будућем времену, не само можемо ли да пишемо и зовемо се Република Српска, већ можемо ли да пишемо и рачунамо да смо Срби.
Референдум треба схватити као Национални Сигнал о Српском Постојању. О праву Српске на Постојање.

Република Српска није питање једне амбасадае или добре воље Уставног Суда да нешто прихвати и врати на почетак.