среда, 28. септембар 2016.

СУДСТВО БиХ
НАЈОРТОДОКСНИЈИ ЈЕ
ИЗВРШНИ ОРГАН
УНИТАРНЕ ВЛАСТИ

На правним и другим факултетима у БиХ, требало би, због тога, избацити оне лекције и лектире гдје се помиње Независно Судство, Судбена Власт, Посебан Стуб Власти и сличне аномалије.
Све је почело у Дејтону. Када је програмирано да у Уставном Суду БиХ сједе и три странца.
То је у самом старту било погрешно, пошто је већ био предвиђен ОХР као тумач и надгледач цивилног дијела Општег Оквирног Споразума. У шта апсолутно спада и Устав БиХ, као Анекс ООС. А није предвиђен механизам и рок за елиминацију страних судија.
Уставни Суд, пак, морао је бити предвиђен као алатка већ изграђене демократије и независне, непротекторске, државе. Јер би он тада обављао своју функцију реморкера ка тим ситуацијама.
Инкорпорирањем странаца, Уставни суд је постао адитив за неуређену, недемократску државу и за даље и дубље протекторство.
У каснијој фази, Уставни Суд ће запасти и улогу деструктора БиХ. Својом капиталном распадајућом одлуком о конститутитвности свих на цијелом подручју БиХ.
А формирањем недејтонског Суда и Тужилаштва БиХ, Судство је комплетирано као унитаристичка приручна институција у борби против Републике Српске а за девастацију и поништавање Дејтонског Споразума.
Суђење Србима злочинцима то доказује. Боље речено, несуђење злочинцима из бошњачког народа.
У исту судбену реторту за врућ кестен спада и Високи судски и тужилачки савјет.
Да су судства остала у ентитетима, како превиђа и прописује Дејтон, ООС, Судбена Власт се могла регулисати у случају да потпадне под политички утицај. Постоје Бонска овлаштења ОХР-а или Венецијанска комисија.
Овако, Судбена Власт у БиХ је предата у руке Унитарног Сарајева, Једне Амбасаде и Страних Шаптача Унитаристима.
Она је постала Извршни Орган Сарај Власти.
Одавно је завршена фаза политичког утицаја на БиХ Судство.
Сада је то нагодбени и диктирани пункт у коме се, као у својеврсном интегрисаном колу, неком мега чипу, пројектује помоћу 1 и 0, проток информација, сигнала, струје, односно санкција, ослобођења, чекања, непокретања, адактирања предмета.
То се онда, користи за управљање политиком у БиХ, за вођење Политике.
Преко Судбене Власти се утиче на лидере и странке. Онако како то одговара Сарај Чадору. Однсно Бакиру.
Јер Бакир је један од два лидера на Балкану којима Брисел и Вашингтон све допуштају и толеришу. Вучићу, због тога што испуњава све жеље а Бакиру због тога што ради против Републике Српске.
Тако је Бакиру дозвољено да у Уставни суд инсталира и своје високе страначке људе.

Салиховић је у тој Судбеној Трагедији БиХ, само један мали ратни наплавинац, административац.