уторак, 9. август 2016.

КАНДИДАТ
ЧАВИЋ.
ПОПУЛИСТИЧКИ
ФОЛЕР

То су те Промјене.
Савез За Промјене.
Парада политичког Кича,
популистичког Прча и,
за народ, мало таблоидног Шмрча.
Кила Злата.
Кандидат Смлата.
Политичка Сцена пуна блата.
Драган Чавић, у својству Кандоначелника у Бањалуци, испалио је своју трећу свјетлећу ракету помраченог политичког ума.
Након увођења Радојичићеве Бабе и Додика у изборну трку у Бањалуци, предлаже, и захтијева да се сви кандидати потписом сложе, да се након годину дана градоначениковања, одржи Референдум. Како би бирачи оцијенили рад изабраног.
Да виде да ли су се зајебали.
Разумијем да Чавић о Политици, Политичком Систему, Власти, Парламентарној Демократији... мало зна.
Као што разумијем да му је баш то и улазница, као и другима, у Јавни Тор, гдје може да, дозвољено је, и пожељно, да лупа ко Максим по дивизији.
Нема више Титеипартије па да таквим Политичким Будалашима отвори Високу Школу Политичких Наука, утјера их тамо и барем нека слова их научи.
Ну ако је Чавићево, и других, дивизијање, дозвољено и пожељно, то нас не ослобађа обавезе да размотримо посљедице.

● Чавићев приједлог о Референдуму, обавезном, дакле, годину дана након Избора, дио је пројекта Дерегулације цијеле политичке сфере. Релативизација. Прозводња несигурности. Унижење ауторитета демократски изабране власти и Бирача који стоје иза тога.
● Форсирање све нижих и нижих нивоа способности и спремности кандидата. Јер, ко ће да уложи свој политички капитал и вријеме да би се након годину дана поново повлачио по иборима. Није узалуд измишљен мандат од четири године, или, раније, форисрана петољетка. Шта се може учинити за годину дана.
● Увођење јавног политичког и медијског волунтаризма. Умјесто мјерљивих категорија функционисања Градоначелника, Градске Скупштине и Градске Управе. Јер за све то постоје мјерна мјеста. Стање Буџета. Вријеме и број обраде предмета, стање инфраструктуре, обим уложених средстава, геграфски распоред активности...
● Даљи наставак Опозивашења. Институт Опозива начелника је такође један инструмент Дерегулације. Чавић сада то диже на виши технолошки ниво. Са разорнијим посљедицама.
● Обезвређивање Избора. Избори су врховни контролор, оцјењивач и валоризатор рада свакога ко је на листи. И за најнижу бирану функцију као и за највишу, државничку. Рефенрендум не може да ту игра никакву улогу. Осим контролног рада код лоших и неорганизованих учитеља.
● Дестабилизација Власти. Савез За Промјене формиран је у некој Бурекџиници, у гаражи неке Абасаде, под сећијом Сарајбошњака, са искључивим циљем Дестаблизације Власти у Републици Српској. То сада и Чавић покушава да имплемтира у Бањалуци. Да уведе у кобива демократске обичаје. Референдум ко кино.
● Потцјењивање Бирача и грађана Бањалуке. СНСД влада у Бањалуци Сто Година. Досад би сви они који су гласали за СНСД а и они који нису, увидјели да се, ако се, не ради како ваља. Па би на неким Изборима то оцијенили. Не би чекали Мудрова Чавића који ће их након годину дана, ко референдумске овце, истјерати из торова, не да би неког оборио с власти или он дошао на то мјесто, већ само да би правио политичку кич представу од Бањалуке и Републике Српске.