недеља, 17. јул 2016.

ЧАВИЋ МОЖЕ БИТИ
НАЧЕЛНИК ЋАРШИЈЕ
АЛИ НЕ И
ГРАДОНАЧЕЛНИК
БАЊАЛУКЕ

Чавић, Сазапов кандидат за Градоначелника Бањалуке није против претварања градског грађевинског земљишта у лоповску трансакцију.
Он је за претварање Политике у Сметљиште.
Својим најновијим иступом против Игора Радојичића, настојећи да му о врат окачи одговорност за градско земљиште које су узели од града а дали му неке парцеле негдје изван, Чавић се дефинитивно опростио од Озбиљног Политичара.
Ако је то икада и био.
За мене се опростио након формирања Комисије за Сребреницу и чувеног обраћања Републици Српској, у својству Предсједника Републике. Гдје је рекао да је Сребреница, тих девет дана, Црна Страница Српске Историје.
То што је цијела операција БиХ покренута да се Срби истријебе, или барем протјерају, као из Хрватске, то је љубичаста, мирисна, страница историје.
Шта, дакле, ради Чавић, умјесто да се представи као озбиљан кандидат за Градоначелника.
► Извлачи аферу коју су надували плаћеници у борби против Власти Републике Српске. А у којој Власт, сигурно, има кривице, ако низашта, барем за то што је тако нешто законски могуће. Јер то је, очито, законска могућност. Пошто се тако ради и у другим општинама. Чиме доказује да је и он из те Плаћеничке Групе, специјалне бригаде за општу криминализацију Републике Српске.
► Покушава том аферашком маглом да прекрије Радојичића који са тим нема никакве везе. Чиме показује да му није стало до Бањалауке, до функције Градоначелника нити до побједе, већ само до Криминализације Свега Живог. Осим њих неколицине у Савезу За Промјене.
► Покушава Радојичића понизити и уврстити у Додиков арсеналијум политичких лутака, у шта, Сазаповци, убрајају сваког, осим самог Додика. Зато је и рекао да је Радојичићу највеће оптерећење Додик. Што је такође његово, Чавићево, бјежање од Бањалуке и кандидатуре. И што је његово вођење Општих Избора а не локалних.
► Чавић, пак, не може избрисати чињеницу да је Радојичић кандидат Градске организације СНСД, изникао из демократске процедуре у 25о мјесних одбора, 16 рејонских одбора и више од 20.000 чланова. А не кандидат Предсједника Странке.
► Чавић не може избрисати ни општу политичку чињеницу да Бирачи у Бањалуци и Чланство СНСД Радојичића сматрају браном против гуликожа који настоје да сваку власт искористе за своју корист. А ако могу, и да се увуку у Странку која је на власти.
► Његов циљ, Чавићев, и других, и јесте депресијација СНСД за Опште Изборе 2018е. Стога ће цијелу градоначелничку кампању тако профилисати.

Стога се од Чавића, до 2. окобра, може очекивати само Прљавштина, Смећарење и Стрвинарење.
Он није озбиљан политичар.
Да јесте, он би јавно одбио, ономад, Комисију За Сребреницу, и тако Српску Демократску Странку оставио Српском и Демократском а себи обезбиједио важно мјесто, и неколико мандата у српској историји.
Али. Мали лонац за велике литре. Њему је било важније да обезбиједи мјесто, црно, у српској историји за оних двет дана јула.
Он је политичар из категорије плаћених блогера, невладиних болесних извикача, из калибрата малих српских јацењука и потрошењака.

Доро што је он то. Већ што, својим таквим прљавим, неполитичким, дјеловањем снижава критеријуме, промовише кретенијуме, окупља и школује исте такве и шири ту технологију која и јесте циљ З&ФТ, ЕУ и Запада. Производња кретена који ће, за њихов рачун да воде градове, Нацију, Државу.