понедељак, 18. јул 2016.

БОСИЋЕВЦИ
И СРПСКО
ПРОБОСАНСТВО.
ДВОГОДИШЊИ
РЕЗУЛТАТИ.

Упоредо са јачањем Вучићевог пријатељства по свијету, београдске кооперативности и србијанске понизности, у Репблици Српској су Велики Кројачи инсталисали Савез За Промјене, пробосанску издајничку клику која је требала, уз помоћ манипулативних муслиманских гласова да сруши власт Есенесдеа у Српској, да га елиминише из власти у Сарајеву и да уведе неку врсту трајног фотофиниша између двије врсте Срба, Београдских и Пробосанских, у дисциплини Ко ће дубље и ниже да сагне главу док гујица стоји гола и висока.
Постигнут је извјестан успјех.
Од свега, само је Младен Иванић инсталиран у власт у Сарају.
Зашто су се Велики Кројачи одлучили на такав потез.

► Процијенили су да је вишегодишња пресија о Криминализацији Свега Постојећег у Српској, у довољној мјери разорила главе Бирача тако да ће гласати за било кога другога само не за Криминалце. А да је довољно напунила главе Гладника Власти из СДС и ПДП о томе да је тренутак наступио и да они треба да буду курбан на том излијевању шерклаза 2о14е.
► Рачунали су на повратни ефект, Политичко Потурчавање, оних које су раније оптуживали за сва зла у БиХ. По том принципу је реинкарниран Пријатељски Вучић. Овдје су превидјели да капацитети Иванића и Босића нису, сразмјерно, ни близу способности Вучића да се трансформише и у Бабу и у Цврнекапу, истовремено.
► Додик је већ тада био у довољној мјери огољен и осамљен.
► СНСД је 2010е почео да биљежи знакове пада. Тада сам ја начинио прве анализе о томе, наишао на зид игноранције и покренуо Акцију 2000 Мјесних Одбора, како би Странку вратио Људима и Организацији, што је била гиљотина коју сам сам себи ослободио.
► Престало се са великим Пропастима, типа Уставне Промјене, Реформа Полиције, Сејдић-Финци а кренуло се у тихе ерозије закамуфлиране усраним беззначајним бриселсским синтагмама, што је требало омамити, умртвити и омађијати Србе и Српску тако да Што пропусти Дели Радивоје, пропусти и Старина Новаче.

Шта је посљедица тог наивног Пробосанског Свитњака којег су Босић, Иванић и Савез За Промјене свезали себи оковрата.

► Крах Есдееса. Та странка се осула, расула и просула и значајно умањила своје двије драгоцјене ријечи, Српска и Демократска.
► Крах Савеза За Промјене. Њихови међусобни сукобу на локалу и на републикалу испреплели су се у тој мјери да је њихов било какав помак на Локалним Изборима, што је био њихов велики искорак 2012е, не због квалитета већ због уједињења гласова и слабости Есенесдеа које сам писано предвидио 2010е, скоро немогућ.
► Крах Педепеа, која је предана Бореновићу и Дроњку, двојцу који је то заслужио правећи уличне перформансе за рачун Великих Кројача и Сарај Ћаршије.
► Стабилност Иванића. Који је једини недодирљив. Јер је у Предсједништву БиХ. И који има много већи маневарски простор од Мишева Мекињара, Босића, Чавића и торњака.
Он тај маневарски простор користи да би се приближио Додику и Вучићу и привео им, колико је то могуће, остале Пробосиће а све са циљем да Додика разваљају оклагијом, омекшају, за питу гужвару, како је то учињено у случају ССП, уз химну Вјерујем Њемачкој.
► Слабљење Есенесдеа. Огољавање, јачање и самоактеризовање Додика доводи до његовог одвајања од Организације СНСД.

То се детектује кроз коалисање за начелнике општина гдје је СНСД, поред губитка двадесет општина 2012е, сада одстао од кандидатура у многима, давши их ДНС и СП. То даље слаби Организацију. Јер, Страначка Организација јача и кроз поразе.
Коалициони кандидати тешко могу да постигну успјех. Могу само у општој атмосфери Против, каква је била, ономад, у Билећи или 2012е у Градишци. СНСДДНССП немају такву атмосферу ни у једној општини. Нити могу да је креирају.
Та Дефанзива СНСД је веома опасна за изборе 2018е.
Стога, СНСД мора, одмах након Локалних Избора, прије Нове Године, да организује Сабор, промијени решеткасту хоризонталу а спусти голу и недодирљиву вертикалу и да Организацију прогласи Прсима Странке а руководство логистиком и спреми се за пресудне Опште Изборе 2018е. Уз интензивирање Самосталности Српске и Њене Аутономне Дејтонске Позиције.

Са сазнањем да ће побједа неких СНСД кандидата на локалу бити отежавајућа околност за двије године.