четвртак, 21. јул 2016.

ЗАШТО ЈЕ
ИДЕНТИЧАН
ТРЕТМАН ХРВАТСКЕ
И БиХ

Невидљиви Фантоми управљају земљама ЕУ, осим њеног крунског дијела, дакле, бившим соцлагерашицама, у шта се убраја и Хрватска, као и онима које су на приступном путу. Не управља никаква ЕУ званична структура и стратегија.
Да је то тако, видљиво је из најмање три чињенице.

► Противљење Мађарске.
► Честа промјена приоритета. У БиХ је то од Уставних Промјена, преко Сејдић Финција до ЗОР-а, Мехкора, Пинама.
► Непостојање усвојеног плана за сваку земљу. Што отвара могућност за адхок притиске и волунтаризам оних који овдје себе представљају као Бокасе, од амбасадора до разних Вигемарка.

То тако може да иде јер је цијела структура јавног живота, политичке артикулације и обвразовно-интелктуалног система попуњења некомпетентним инокосним блентовима који су премрежили све пунктове на којима се одлучује или су близу одлучивања.
Цијела ситуација у којој је сада БиХ, живи је доказ за тако нешто.
Звиздићи и Шаровићи небо су премрежили.
Тај систем се може назвати Систем Губара.
Није могуће идентификовати Вођу Губара. Јер он не постоји. Суштина и јесте у много губара.
Они наступају споро и темељно. Уништавају све пред собом. Али. Они не сијеку стабла. Уништавају лист. Један по један. Стабло схвати погубне посљедице кад све прође.
У опште креираној атмосфери безнађа, апатије, пропасти и бесперспективности, свако ће прихватити позицију да буде Звиздић и Шаровић, на свом ниову. Неће питати за опште циљеве и националне сврхе.
Много пута сам писао да је овдје, а и на другим мјестима, на дјелу Територијализација. Одвратни Финансијерски Морганизам.
На дјелу је пројект Спржене Земље и Испражњене Територије.
Никоме, никоме, не треба и не одговара економски јака и политчки стабилна БиХ. Хрватска. Србија. Било ко.
Стога не треба да чуди да је исти третман, од стране ЕУ Губара, и БиХ и Хратске. Једне земље која нема никакве изгледе да уђе у ЕУ и једне која је експресно ушла. Као миљеница и као много већи економски потенцијал.
Њемачки Институт ИФО лансирао је студију рађену за ХДЗ. То је попис, поједностављено говорим, седам мјера које Хрватска мора да уради. Студија је објављена послије оних, сада већ пропалих Мосташких Избора, да се не би директно повезивала са ХДЗ али је јасно да је било пројектовано да ХДЗ преузме Власт. Јер је Хадезеовац Томислав Ћорић био савјетник и помоћ Ханс-Вернер Зину, минхенском професору и предсједнику Института.
У тој студији ИФО предлаже.

► Девалвација куне. Не помиње се Еуро и улазак Хрватске у ту зону. Што значи да нема укључивања у ЕУ фунансијске и економске токове.
► Већа радна недјеља, краћи викенд, више ноћног рада. Што значи директан притисак на способне да се исељавају у ЕУ, гдје су радни услови повољнији.
► Смањење плата у Јавном Сектору. Што значи одлив способних из тог сектора и остављање Државе са још неспособнијим кретеноидима. Шта би на то рекла некад супер модерна јавносекторска Аустро-Угарска.
► Озаконити лакше отпуштање радника.
► Повећати старосну границу пензионисања. Што значи затварање могућности младима.
► Кажњавати пореске утаје.
► Закон о личном банкроту.

У цијелој студији тетоши се банкарски сектор и слично. Захтијева даља приватизација.
Што је најгоре, Хрватска нема никакав маневар да се одупре. Да барем почне да глуми Мађарску. Јер јој је већ инсталирана Колинда која не личи на Виктора. Пленковић је инсталиран за Предсјендика ХДЗ што јамчи даљу употребу те странке у нехрватске сврхе. Биће и Влада инсталирана тако. Јер медији већ ИФО Студију проглашавају Оченашем коју сваки будући министар треба да зна напамет.
За Републику Српску, битна је ова цијела ситуација.
Да лакше пртумачи садашње захтјеве, потезе, наредбе и мутне радње Бриселских Бирократа и домаћих фелационара.