недеља, 12. јун 2016.

ПОДАНИЧКИ,
СИПАШКИ,
ОТОМАНСКИ,
МЕНТАЛИТЕТ
КОД СРБАЉА

Нездрава Пинкопичкаста Јавност, има своје ограничене домете али и недокучиве звјездане узлете.
Под ограничене домете потпадају, углавном чињенице и здрав разум.
Под звјездане узлете иду предозирања безвриједностима све дотле док оне не постану темељне чињенице, нешто што се не провјерава и кондицио сине и ћерко ква нон сваког јавног, политичког и друштвеног Мишљења.
Дабоме, Цијењена Свјетина има право на те узлете кад се већ задовољава и живи на ограниченим дометима.
Она се увијек креће у троуглу Пичка Лубеница Телевизија, као тролисту Сиротињске Забаве Милиона.
У неким ранијим временима, умјесто Телевизије, били су Ратови, или нека друга Шареница.
У Републици Српској је на сцени синдром Телевизије Сипа. Мада се гледа и Телевзија Пинк.
Телевизија Сипа има цјелогодишњи Ријалити који се, оквирно, назива Криминализација Срба и Српске. Спонзори Ријалитија су велике компаније Бакир Чадор, Ам Амб енд цо, Савез За Промјене д.о.о., Мултинационалка Инцкопицко за имплементацију Мира... и то.
Телали Ријалитија су Васковић и Чавић.
Жан Пол Сартр тог Ријалитија је Мисија Босић, пол Мушки.
Напомена.
СИПА је нелегална противдејтонска институција у БиХ, која је настала и огавним српским незнањем, незамјерањем и прећутном сагласношћу, не знам прецизно у ком омјеру.
Дјелатност Сипе, онако како се она сада проводи, не  може да се нађе у Десет Дејтонских Надлежности Заједничких Институција, односно Босне и Херцеговине које су прецизно пописане у Општем Оквирном Споразуму За Мир.
А није настала, Сипа, нити се њена дјелатност темељи на Споразуму Страна, који се такође изричито помиње у ООСЗМ као уставни темељ „и других заједничких институција“.
Јевтини Српски Продавачи Гузице, Издајице, Опозиција, Промјенаши, Пробосанци, активно су се, одавно укључили у велики Пројект Криминализације Републике Српске.
Јер, Сарајски Чадораши и Шаптачи Унитаристима сматрају да је успјешно завшрен Пројект Срби Злочинци. Па је, ово сада, друга фаза.
ЈСП Гузице настоје да за учешће у Пројекту Криминализације и подршку придобију масовну јавност и покажу то на протестима, скуповима, трговима и на улици уопште. Јер им је тај корак потребан за рушење власти и институција а не за борбу против Криминала. То би био Мали Српскијански Пети Октобар.
Због тога дјелује Сипа по Српској. А Медији одушевљено извјештавају Сипа упала овдје, Сипа упала ондје. Све на основу порталско-блогерских чињеница о Криминалу. Од којих се о некима прича већ деценију али нигдје нису докази поднесени ни једној институцији у Српској. Нити Јавности.
ЈСП Гузице, и многи други, не схватају да је Сипање Сипе, по Српској, дио Ријалитија у коме Србе треба прекрити Киминализацијом.
Власт Српске, не схвата да се против тога мора борити одмах и чињеницама. Коликогод понижавајуће било полемисати са полусвијетом, протувама и имбецилима. И ћути. Чиме сугерише да нешто прикрива, да је саучеснк или учесник и да Криминал постоји.
За то вријеме све је више оних који Знају Шта Је Све Опљачкано. Знају прецизније него колико им жена има пара у ташни или у кући.
Тако и Власт Српске доприноси разлијевању Криминала по Српској, по свим Србима, по цијелој Власти.
Масовно укључење ЈСП Гузице и других у Сипа Ријалити по Српској, остатак је старог подотоманског живљења. У коме ће неко други обављати све а ми не морамо ништа. Туђом Сипом ћемо да млатимо глогиње.
То је одсуство Националне Свијести.
Одсуство схватања потребе за Државом Српском као условом Опстанка Срба Овдје.
То је предаја Сарају. То је добровољни одлазак у ропство.
Сам се попне у сепет, покрије се сламом и каже Фала Турчине.
Умјесто да Опозиција, рецимо да је има, на основу чињеница, натјера институције, ако треба и сталним протестима, да узму чињенице у руке, да ураде нешто или да оду.
И умјесто да Власт, кад сви сматрају да влада и Тужилаштвом и Семафорима и Поповима, примора институције да испитају сваки случај, уз напомену да ће одговарати онај ко је ширио дезинформције и јавно оптуживао људе за које се не докаже кривица, и одрежу казну.
Ну.
Свима годи Сипање Сипе по Српској.
Једни се наслађују чекањем Пада Режима, да они ујашу на Бијелом Коњу и у Бијелом Одијелу, да постану званични Поданици.
Други уживају у дуготрајној власти под заставом Не може нам нико ништа. И сматрају да ће им до Сипање ићи у прилог недоказа чињеница и у останку на Власти.

Погубан Лавиринтски Шаблон.