недеља, 15. мај 2016.

ЗАШТО
ОПОЗИЦИЈА
У СРПСКОЈ
НАИВНО
МИСЛИ ДА ЈЕ
ВУЧИЋ ПОДРЖАО
ДОДИКА И РЕЖИМ

Свашта се може открити ако се стално и пажљиво прати шта причају челници, браници и блатобрани Савеза За Промјене.
Али, чак ни ја то не могу.
Јер би то значило да бих могао цијели живот провести са ондашњом Брук Шилдс или бити у кавезу пуном лавова.
То могу да раде само добро организоване, плаћене и разрађене службе.
Мој рефлекс реагује на неке кључне изјаве, које иначе нису још растопљене да би се од њих излио одливак али које мени много говоре о саставу лива.
► Филандра је, још за вријеме чувене Босићеве Проповиједи студентима сарајевског факултета рекао да је то Пробосанска Политика. А Шаћир није сарајевски необавијештени човјек. Осим тога, њему се добро морало објаснити зашто мора допустити да му на Факултет дође Предсједник Четничке Караџићеве Странке која је опколила и Сарајево и тукла га седам дугијех годиница.
► Босић је послије тога рекао да он Има Мисију да сруши Додика. Како политика није сектуални обред нити велико позориште јеховиних свједока, а како та синтагма не спада у овдашње политичко поднебље и кртичњаке, јасно је да то Имам Мисију долази након процеса испирања мозга, након тренажног процеса у коме је Босић чипован у Пробосића.
Његова Странка, СДС, некада је имала сасвим друге циљеве и мисије. Откуда одједном такво сужење, фокусирање и ласерско усредсређење.
► Чак и на оваквом Балкану, па и у оваквој Насеобини, каква је БиХ, одувијек су постојали страначки Програми, Смјерниц, Силнице, Декларације. Шта се догодило са Есдеесом. Они су постали инструмент Запада. Још у доба Чавића који је потписао и испричао ону чувену антисрпску издајничку изјаву и налаз „комисије“ о Сребрници. Босић је преузео улогу инструмента преко којег се стање у Републици Српској треба налити сваком Србину у главу. Али на најцрњи, најотровнији начин и најљуће зачињено. При томе се то медијски мора тако представити да нико не схвати да је свуда стање исто. Никакво. Никакво је само у Републици Српској. И да се, случајно, не говори о томе како ће то Босић, Савез За Промјене, Опозиција да ријеши. И шта ће да промијени.
Јер они то неће ни рјешавати ни мијењати.
То ће радити Запад. Не велики Запад, З&ФТ, већ онај мали дио Запада који је испрао мозак Босићу и другима на Балкану.
► Савез За Промјене је постао Савез За Протесте. Чиме је показао да је то Наредба. Јер у ово доба организовати Масовне Протесте, пола године прије Избора, у ситуацији када немаш програм који ћеш промовисати, већ се срамотиш захтјевима за ванредним изборима за Предсједника Републике и враћањем цијене струје, што су лубенице и брабоњци а не, чак, ни крушке и јабуке, кад знаш да у друштву нема енергија за масовне протесте поводом било чега, можеш само ако имаш Јаку Наредбу.
► У току највећег фокуса јавности, Оптужити Патријарха за подршку Режиму, у својству Предсједника Српске Странке, и понизити га отрцаном флоскулом Региструј се и иди на изборе, може само неко ко је добро Противсрпски Чипован.
Јер, напад на Цркву, СПЦ, поред свих њених слабости, које су једнаке слабостима у католичкој цркви и у исламској вјерској заједници, дио је западног програма огољавања Нације. Уништавање сјећања, историје, вјере, културе, војске, спорта, медија, политичких странака... све је то јавно промовисамо као Програм Запада у потчињавању Простора и уништавању малих, непотребних, Нација и Држава.
► Екстремистичке групе из Србије.
Та Босићева оптужба је такође програмирана. И Подваљена му. Он не зна да Србију треба узбуркати. И да је то програм који се реализује одавно. А и сада, током Избора и у постизборном слагању тамошње Народне Скупштине. Али се уклапа у тај програм. Заветници и Екстремне групе. То је смијешно. Али није смијешно да се Србија екстремише и да је се тако држи подаље од ове игре.
► Коначно Бореновић.
Он је оптужио Србију за пристраност Медија, за подршку Режиму у Српској. То је Оптужба из истог арсенала. Као и Екстремистичке Групе.
Мало ћу да станем па да опишем тај Трилинг Асова Савеза. Иванић. Босић. Бореновић.
Иванић схвата све и најобавјештенији је. Али се из неког разлога повлачи и на Протест је дошао само зато што мора. Он нема изјава типа Босићевих и Бореновићевих. Што значи 1. да схавата опасност, 2. да се на њега не рачуна, 3. да је политички прерастао игре малих мишева. И да ће, могуће, покушати да се приближи Додику, да би га потапао и остао још један мандат у П БиХ.
Босић. Политички најнеупотребљивији. За масе и чланство нејнепожељнији и најнеуклопљивији. Користи само за Мисије. А то значи да ће још кратко вријеме играти на политичкој позорници Есдееса.
Бореновић. Посланичка дестилација је најзначајније постројење у коме он може да учествује. А и ту има несрећу да је у сјенци Чавића. Њега ће користити као челника Педепеа и као Сбарицу За Провале типа Вучићеви Медији подржали Додика.
Ну.
Зашто су србијански и вучићеви медији подржали, по виђењу Сазапа, Додика и Власт у Републици Српској.
Зато што неко тамо разумије и зна да је циљ да се запали Република Српска. Не да се запали због Додика, дабоме. Већ и због Политичке Стабилности и снаге Велике Политичке Странке, СНСД. Не треба заборавити да су Сазаповци форсирани у Протесте и да би се могла анализирати и тестирати снага СНСД. Да се види шта СНСД може да уради, каква му је унутрашња моћ. Шта је остало од структуре из 2008., најуспјешније бербе. СНСД, организација, почета је да се руши много прије Додика. То шира јавност тешко детектује.
Нису успјели да запале Српску. Али су нешто добили. У току припреме протеста морали су одустати од рушилачких идеја. Изгубили су живце. Али су још у јарму. Зато Чавић најављује нова окупљања. По злу, Чавић се све више уклапа у Трилинг и на упражњено Иванићево мјесто.
Дакле, Србија схвата да је Паљење Српске, послије Македоније, само предсобље пред Паљење Србије.
Вучић, и његови, мало је он сам за толико схватања, зна да би у случају Паљења Српске морао да се опредијели. Не би могао да јој помогне. Морао би да буде неутралан у пропадању. И да гледа како се топи у Сименсмартиновки Жељезаре Сарајево.
Процјењује да му је боље да сада буде неутралан а не тада када ће му то бити омча у властитим рукама. Јер би опредјељењем за Савез За Промјене и Рушење Режима, себи потписао Сљедећу Епизоду. А да је Вучић мета, видљиво је по односу Сазапа и Њиховог Екслузвног Блогера. Само их успоређујте.
Вучић је проциенио да тамошњи Медији, који су сви његови, треба да буду на страни Стабилности а не на страни Мачка у врећи. Нити на страни Додика, како то глупим Сазаповцима изгледа.
Бореновић то никад неће схватити.
Бореновићи, уопште, најопаснији су за Опстанак Републике Српске.
Нису опасни људи са Протеста. Десетак Бореновића и Босића, црно су зло.
Треба даље пратити Изјаве За Промјене.