петак, 20. мај 2016.

ПРОСЈЕЧНИ
ЈАВНИ УГЛЕД
МИНИСТАРА
ПАО ИСПОД
1,3 МЕКТИЋА

Фарма и Парови су дефинитивно изгубили битку. Задњи који се држао је Тлзп али након 5о нијанси белог и они су посустали. Сви пред Мектићем.
Драган Мектић, суровом окрутношћу именован за Министра Безбједне Сигурности у склопу Савјета Министара д.о.о. БиХ, јер је недорастао тој, без обзира што је измишљена и магловита, функцији у било којој Држави па и Дркави, каква је БиХ, ево већ другу годину прави будалу од себе и од свих нас.
Не знам шта су му рекли они који су га ту инсталирали. Јер се и не зна ко су они. Мада извори блиски мени то знају. И кажу да то сигурно није Есдеес јер се то ни Есдеесу не би могло догодити.
Или му нису рекли ништа, знајући да ће све усрати или су му рекли нешто а он схватио више него што су они очекивали.
Прво што није схватио јесте да министар те безбједности не треба да иступа у јавности. А по могућности ни да га снимају само у офу већ да се не зна куд иде и шта ради.
Па је почео да лицитира са хапшењима високих функционера који су криминалци. Као што је ономад зборио она сарајска полицајчина Лукач.
Мнијем да су из исте ергеле и да су им шаптачи били исти. Мада су им увета нешто различита.
Такав Клен Мектић, ко душу је дао да улети у мрежу свих могућих приградских обавјештајних и тајних служби. И да буде искориштен и понижен.
Па је онда, у недостатку моћи, силе и контроле, доспио до новинара.
Напад на новинаре задњи је стадиј.
То је као кад се свађаш са телевизором.
Сад ће му ишчачкати сврачије гнијезто које је оборио док је имао девет година.
Ну.
Феноменологија Мектић у оваквим Насеобинама, каква је БиХ, занимљива је као изванредан примјер механизма за анализу Опште Дерегулације.
Мектић девалвира јавну административну функцију, до голе кости, до самог дна. Он обезвређује било какав озбиљан рад у том сегменту. Сада већ дотле да нормалан професионалац тешко може прихватити да тај посао ради послије Мектића.
Дабоме да Мектић није сам у томе. Читава је галерија таквих, од Црнадака, Новалића, Звизидића, Шаровића... све у множинама, који су присебнији само у томе да, као кокоши, не серу по дворишту.
Све то одговара оним лажовима о европском путу, о механизму координације, о реформским агендама, о страним инвестицијама...
Све су то кордони оних који ће сутра, законито произвести неспособне, јалове и неодговорне лидере и вође, функционере и премијере, а у много одговорнијим ситуацијама.
И који ће све предати на длану било коме ко то затражи.
Можда се Карцином Мектић може некако и поднијети. Да цијела Српска Демократска Странка није почела да личи, и да се понаша, на њега.
И да, за то вријеме, док Мектић дивља по Јавности, Сарајске Илегалне Структуре, политичке, безбједносне и иностране, не раде свој посао.