понедељак, 7. децембар 2015.

КАКО
ХРВАТСКА МИНИСТРИЦА
ИЗ СРПСКЕ
КАЦИОНАЛНЕ КВОТЕ,
ЈЕБЕ
ЕПОХАЛНУ
САРАЈЕВСКУ КУЛТУРУ

А парама помаже Купрешку Косидбу и фолклор.
Сарајска Култура је, иначе, у свијету позната. У Европи поготово. Многима није јасно да ЕУ и Нато, БиХ желе у свом чланству искључиво због културе. Јер њихови војници, који убијају на десетине хиљада људи и руше и уништавају, поптуно, на десетине земаља, још не знају ни шта је Бијенале.
А скоро нико не зна да је Млади Микеланђело био управо у БиХ на специјализацији, прије него што је постао познат код оних царева. Нема писаних и цртаних трагова да ли је тада упознао и Младу Жбанилу.
Извјесни Адмир Мујкић, предсједник Удружења Ликовних Умјетника БиХ, СТЈ, напао је Министрицу Дујмовић јер је њено министарство, федерацијско, дало само 3.ооо Каемова за пројект Анале Цртежа БиХ. Толико је дато и за вече фолклора Подвележје. А Сребренички Инферно, изложба Архива Федерације, добила је исто 3.ооо Каемова. Сарајевски дани поезије, биједних 5.000 Каемова Културе.
Али. Зато су Међународни Дани Косидбе Купрес 2015 добили 22.000 КМ. Хрватска Енциклопедија БиХ, чак, 55.000 их.
Тако Српкиња руши Муслиманско-Хрватску Федерацију.
Ну. Паре су у питању а не национална мамографија.
Кад паре испливају у територијално националним тектонским додирима, дошао је крај.
Лијепо је било док је Комшић био лажни Хрват. Док је Есдепе За Човјека, и Сарајево, владао и представљао Хрвате и Хрватске Територије.
Кад је Хадезе освојио гласове да би представљао Хрвате, постало је проблематично како пашњачки сељаклук уништава Сарајску Културу. И онемогућава будућег Микеланђела да се роди и стаса.
Штета је, само, што јавност и не зна шта све Сарајево, као федерацијски центар, ради Хрватским Територијама.